Wednesday, July 30, 2014

Фінансовий Коментар - фінанси, енергетика і гірнича галузь серед найбільш успішних

Канадський фондовий ринок не cпинити 

Або принаймні так виглядає на даний момент. S&P/TSX Composite Index продовжує бити рекорди. На рівні приблизно 15,450 пунктів індекс в даний час десь на 400 пунктів вище свого докризового рівня, який був встановлений шість років тому, влітку 2008 року. Зараз стало загальним місцем стверджувати, що цей рік став дуже вдалим для канадського фондового ринку, оскільки S&P/TSX Composite Index виріс майже на 13.5% з початку року, що є найкращим результатом серед індексів розвинених фондових ринків. Але насправді індекс неухильно зростає вже більш ніж 12 місяців, з кінця червня 2013 року. За цей час він виріс на 30.5%.

Три найбільших сектори канадського фондового ринку, а саме, фінанси, енергетика і гірнича галузь, були серед найбільш успішних за цей період. S&P/TSX Capped Financial Index виріс на більш ніж 34% за цей період завдяки стабільно високим результатам канадських банків, страхових компаній та інших фінансових організацій. S&P/TSX Capped Energy Index виріс майже на 39% на постійно високих цінах на нафту.

S&P/TSX Capped Diversified Metals & Mining Index мав досить нестабільний 12-місячний період через нестабільні ціни на сировинні товари. Однак минулий місяць був для сектора дуже вдалим, і індекс виріс на 14%. В результаті, протягом останніх 12 місяців індекс виріс на 42%.

Деякі аналітики очікують, що S&P/TSX Composite Index уповільнить своє зростання у другій половині року або навіть пройде корекцію, яка означатиме падіння на 10% або й навіть більш глибоке зниження. Це може статися з технічних причин на тлі періоду тривалого зростання, навіть якщо для падіння не буде фундаментальних причин. Водночас, для корекції може не бути достатньо лише технічних причин. Наприклад, фондовий ринок США зростає без серйозних корекцій вже протягом майже двох років.

Українська Кредитова Спілка Лимитед

No comments:

Post a Comment