Friday, July 11, 2014

Фінансовий Коментар - Перша половина року стала вдалою для акцій

Усе продовжує рости 

До нашої літньої відпустки, в середині червня, ми проаналізували шанси американського фондового ринку подолати феномен "продай у травні і тікай". У той час, спростовуючи цей феномен, ринок був у досить хорошій формі – всі сегменти ринку сильно росли, від високотехнологічних та малих акцій до акцій крупних компаній. Останнім часом ринки продовжували триматися на високих позначках і, як наслідок, перша половина 2014 р. виявилася досить успішною для американських акцій: індекс S&P 500 виріс на 6.1%, а індекс NASDAQ Composite - на 5.5%. Перша половина року стала ще більш вдалою для багатьох канадських акцій: індекс S&P/TSX Composite виріс на 11.8%.

Три тижні тому ми також відзначили зацікавленість інвесторів у облігаціях, що підвищило їх ціни, особливо у сегменті так званих "високоприбуткових" або "сміттєвих" облігацій. Це явище одночасного зростання цін акцій і облігацій є незвичним, оскільки ці два класи активів, як правило, рухаються в протилежних напрямках, а інвестори відповідно перекидають кошти з одних активів у інші. Це незвичне явище триває. Згідно marketwatch.com, компанія Bespoke Investment Group підрахувала, що біжуча шестимісячна кореляція між S&P 500 і ф'ючерсом на 30-річні облігації США в даний час знаходиться на рівні 0.60, або на своєму чотирирічному максимумі. Це дійсно є феноменом останніх декількох місяців – минулого року зв'язок між американськими акціями та облігаціями був обернений.

Як зазвичай після періоду сильного росту різних активів, інвестори починають бути обережними (зауважте, багато інвесторів очікують корекцію ринку вже більше року). Вчора інвестор-мільярдер Карл Айкен заявив, що учасники американського фондового ринку повинні бути обережними і досить вибірковими. Це відбулося на тлі падіння акцій американських компаній через побоювання щодо рішення одного з великих банків Португалії відкласти погашення заборгованості, що послужило моторошним нагадуванням про проблеми європейських банків. У певний момент вчорашніх торгів індекс S&P 500 був упав на 1.0%. Водночас, багато інвесторів розглядають вчорашнє падіння як нетривалу корекцію на тлі покращення економіки США, де кількість людей, які звернулися за допомогою з безробіття в перший тиждень липня, впала до свого семирічного мінімуму.

Українська Кредитова Спілка Лимитед

No comments:

Post a Comment