Thursday, March 10, 2016

Хор Веснівка святкує свій золотий ювілей


написала статтю Люба Креховецька

Веснівка, видатний український жіночий хор в Канаді, святкує свої 50-ті роковини. Заснований 1965-го року Квіткою Кондрацькою, цей Торонтонський хор відзначає музичне осягнення виїмковим 2015-2016 сезоном який включає ґала виступ, новий запис на платівці, та новий спосіб розширення свого музичного надбання з загалом.

Хор випустив збірку ‘Найкраще Веснівки’ під назвою 50 Seasons of Song, яку можна набути на iTunes разом з п'яти попередніх записів Веснівки. Хор офіційно відкриває свою електронну бібліотеку української хорової музики, e-Library of Ukrainian Choral Music, 20-го березня. Ця бібліотека дозволить хоровим ансамблям по цілому світі доступ до їхнього обширного архіву через інтернет. Розширенням свого репертуару в цей спосіб, Веснівка залишає чудову музичну спадщину майбутнім поколінням.

Веснівка у Франції
Святкування продовжуються в квітні. З нагоди 50-ліття, Веснівка приготовляється до величавого концерту 50th Anniversary Concert 17-го квітня в Glenn Gould Studio, Торонто, на котрий квитки вже розпродані. (Щоб додати ваше ім’я до списка осіб які бажають квиток, прошу зголоситися до Николи.) В програмі включені твори видатних канадських композиторів українського походження, особливо твори Зені Кушпети, Лариси Кузьменко, Зеновія Лавришина та Романа Гурка.

Цілорічні святкування офіційно завершуються святочним вечером 50th Anniversary Gala 7-го травня в Palais Royale, Торонто. Зустріч дасть чудову нагоду членам Веснівки разом з бувшими членами, добровольцями та прихильниками зійтися та гарно поспілкуватися.

Веснівка у Гай Парку в Торонті
Веснівка гордо зараховує Українську Кредитову Спілку до своїх довголітніх прихильників та висловлює щиру подяку управі та всьому членству Кредитівки за їхню постійну жертвенність та безпереривну підтримку цілими роками.

No comments:

Post a Comment