Tuesday, March 1, 2016

УКС запроваджує нові стипендії в 2016 році!


Олег Мар’янчук
Chair, Scholarship Committee
Щорічно Українська Кредитова Спілка Лимитед надає стипендії гідним молодим членам Спілки. У цьому році на додаток до стипендій, які ми пропонуємо щороку, ми вводимо дві нових стипендії.

Перша нова стипендія визнає внесок Євгена Романа, який до недавнього часу був Головою Ради Директорів Української Кредитової Спілки Лимитед. Ця нова стипендія (Стипендія Євгена Романа Української Кредитової Спілки в розмірі $2000) призначається кандидату українського походження, який є студентом денного відділення після-шкільного навчального закладу в галузі навчання, яке приведе до кар'єри в технологічному секторі (наприклад у аерокосмічній галузі, галузі штучного інтелекту, обчислювальної техніки, інформаційних технологій, нанотехнологій, телекомунікацій та суміжних областях).

Євген Роман широко розглядається як провідний канадійський спеціаліст з інновацій та високих технологій. Він був визнаний канадійським CIO року в 2015 році. За час його 15-річної служби в якості Голови Ради Директорів, Євген Роман допоміг УКС здійснити п'ять злиттів і поглинань, в тому числі Української Кредитової Спілки (Садбурі), Парафіяльної Кредитової Спілки Св. Димитрія, Української Кредитової Спілки (Ст. Кетеринс), Кредитової Спілки Союз і Об’єднаної Української Кредитової Спілки (Гамільтон), що зробило УКС одною з найбільших етнічних кредитових спілок в Онтаріо. Під його керівництвом УКС одною з перших серед кредитових спілок в Онтаріо запровадила інформаційний центр, який і донині є ключовим елементом системи надання послуг УКС.

Друга нова стипендія – це стипендія з журналістики Медіа-групи Новий шлях. Щороку цю стипендію діставатиме один студент або недавній випускник в галузі журналістики або фотожурналістики. Обраному кандидатові буде надана можливість працювати з медіа-групою Новий Шлях, писати щомісячні статті або колонки. Якщо буде обраний фотожурналіст, він повинен буде робити щомісячні фоторепортажі, які будуть опубліковані в Новому Шляху. Ця стипендія в розмірі $3000 буде надаватися студенту протягом року, в якому вони працюватимуть у Новому Шляху.

На додаток до цих нових стипендій, Українська Кредитова Спілка Лимитед продовжує пропонувати наступні існуючі стипендії:


Меморіальна Стипендія Майкла Ребрика
Ця нагорода на суму $2.500 дається на честь Михайла Ребрика (1927-2010). Вона присуджується студентам, які демонструють залучення у громадське життя і навчаються в області або спорту і відпочинку, або виконавського мистецтва (музика, танець, драма, і т.д.). Пан Ребрик був вперше обраний до Правління УКС 20 лютого 1966 р. і став другим Головою Правління в 1981 р. Пан Ребрик займав посаду Голови до 1997 року. Після його виходу у відставку з посади Голови 26 січня 2000 р. Правління вшанувало пана Ребрика за більш ніж трьохдесятилітню активну роботу в кредитівці, призначивши його Почесним довічним директором.

Пан Ребрик був дуже активним членом Українського Національного Об’єднання і ширшої української громади в Торонті. Він був спортивним ентузіастом і одного часу був тренером  з баскетболу і волейболу, а також допоміг представити бейсбол в Україні на початку 1990-х років. Він мав гарний тенор, любив співати і був членом хору УНО Боян та хору церкви Святого Димитрія протягом багатьох років.

Меморіальна Стипендія Василя Ситника
Ця нагорода на суму $2,500 дається на честь Василя Ситника (1907-2000). Вона присуджується студентам, що демонструють громадську активність і навчаються в сфері бізнесу, фінансів, банківської справи, ІТ, маркетингу, комп’ютерних наук та управління капіталом. Василь Ситник керував Українською Кредитовою Спілкою Лимитед в її ранні роки і був першим Головою Правління в роках 1944-1979. Після своєї відставки з Правління в 1987 році, пан Ситник був призначений Почесним пожиттєвим директором за його видатний внесок у нашу кредитівку. На знак визнання його зразкової служби в русі кредитових спілок Онтаріо, пан Ситник був удостоєний нагородою Централі кредитових спілок Онтаріо за особливі заслуги в 1982 році. На додаток до своєї ролі в якості президента УКС, пан Ситник довгий час був президентом Ради українських кредитових спілок Канади, Всесвітньої української кооперативної ради, і був дуже активним у справах церкви та організаційному житті української громади.

Стипендія Голови Правління УКС
Ця нагорода на суму $2,000 присуджується студентам, що показують громадську активність і навчаються в різних областях україністики.

Нагороди УКС за громадську діяльність
Ця нагорода оцінюється в $1,000 і може бути присуджена одній або декільком студентам щороку. Нагороди присуджуються студентам, що показують громадську активність і навчаються на різних програмах у навчальних закладах післяшкільної освіти.

Процес і терміни подачі заявки
Ми вважаємо, що ви є гідними стипендії від Української Кредитової Спілки Лимитед. А ви? Подайте заявку зараз, до 18 березня 2016 р. Аплікаційні форми і повна інформація є доступними на нашому веб-сайті https://www.ukrainiancu.com/UCU/InOurCommunity/Scholarships/

Разом будуємо громаду!

Олег Мар’янчук
Chair, Scholarship Committee
Ukrainian Credit Union Limited
omarianchuk@ukrainiancu.com

No comments:

Post a Comment