Friday, May 16, 2014

Фінансовий Коментар - Чи наближається корекція фондового ринку?

Чи наближається корекція фондового ринку?

Якийсь час тому ми писали про можливі ознаки прийдешньої корекції фондового ринку і відзначили, що першою групою акцій, яка починає падати, традиційно є акції маленьких компаній. Деякі аналітики вважають, що зазвичай невеликі акції починають знижуватися за вісім місяців до того, як широкий ринок досягне своєї вершини. Останнім часом починає здаватися, що період падіння невеликих акцій вже настав. Зокрема, індекс Russell 2000, який репрезентує сегмент малих компаній фондового ринку США, знизився з початку березня більш ніж на 9%. Ще один показник міцності фондового ринку, індекс технологічних компаній Nasdaq Composite, знизився майже на 7% за той же період.

У той час як індекс NASDAQ протягом останнього місяця знаходиться у бічному тренді, Russell 2000 продовжує знижуватися. Індекс вступить на територію корекції, якщо впаде більш ніж на 10% від попереднього піку. Широкий ринок і досі почувається добре: індекс S&P 500 показав своє найвище історичне значення цього вівторка, яке було майже на 9% вище у порівнянні з початком лютого. Учасники фондового ринку уважно спостерігають за фондовими індексами, оскільки на широкому американському ринку не було падіння більш ніж на 10% з літа 2011 року, і багато хто вважає, що така корекція назріла давно.

Динаміка канадського фондового ринку, схоже, вже досить давно не пов'язана з динамікою американського. 2013-й був дуже гарним роком для усіх американських індексів, і не аж таким гарним для канадських. Цього року – все навпаки: з початку року S&P 500 виріс на 1%, а Russell 2000 знизився більш ніж на 6%, у той час як широкий канадський індекс S&P/TSX Composite виріс майже на 7%, а індекс компаній малої капіталізації S&P/TSX Venture Composite – майже на 5%. Канадські індекси ростуть, оскільки вони оговтуються від тривалого періоду відставання, а також на тлі підвищення цін на деякі сировинні товари. А от чи зачепить канадські акції потенційна корекція на американському ринку, ще належить з'ясувати.

Українська Кредитова Спілка Лимитед

No comments:

Post a Comment