Monday, May 12, 2014

Фінансовий Коментар - Не ведмеді, а черепахи володіють ринками


Триває повільне відновлення економіки 

Ми хотіли би більш детально зупинитися на популярній нині темі, чи економіка і фондові ринки розвинених країн знаходяться на порозі падіння, відповідно до прогнозів деяких економістів. Глобальне економічне зростання останнім часом, схоже, сповільнилося: ВВП США виріс на мізерні 0.1% у першому кварталі 2014 р. порівняно з четвертим кварталом 2013 р., а ВВП Китаю у першому кварталі виріс найбільш повільним темпом за останні 18 місяців, на 7.4% порівняно з першим кварталом 2013 року.

Оскільки минулого року економіка США зросла лише на 1.9%, а економіка Канади – на 2.0%, такі результати виглядають як продовження дуже повільного відновлення. Насправді, за даними RBC Capital Markets, ми спостерігаємо найбільш повільне відновлення економіки США за весь період після Другої світової війни. Не краща ситуація і в Канаді: Банк Канади очікує, що цього року ВВП країни зросте на помірні 2.3%.

У попередньому блозі ми розглянули кілька показників, такі як крива прибутковості облігацій, капітальні витрати і рівень безробіття, і виявили, що всі вони далекі від рівнів, які би свідчили про наближення економічного спаду в США. Є ряд інших показників, які показують досить анемічну картину. Економічне падіння мало би слідувати за періодом прискорення інфляції, але в даний час наш центральний банк очікує, що інфляція в Канаді залишиться нижче цільового рівня у 2% принаймні ще два роки. Ще один показник економічної активності, будівництво нового житла, є млявим і в Канаді (у березні було збудовано менше 190,000 помешкань, вперше за півроку), і в США (падіння на 5.9% порівняно з березнем минулого року). Таким чином, імовірно, що уся сукупність показників вказує радше на повільне зростання, аніж на наближення економічного спаду.

Українська Кредитова Спілка Лимитед


No comments:

Post a Comment