Tuesday, March 31, 2015

ucubiz Spotlight On: eprider

З Юрієм Журбою спілкувався Вадим Матвієнко, Razom Media
(РАЗОМ ЛЮТИЙ 2015)



Юрій Журба народився 59 років тому в багатодітній сім’ї в Торонто. Батьки його родом з України, а зустрілися в Квебеку. Тато пана Юрія працював на золотій копальні. Сьогодні сім’я Журбів велика (батьки, діти, онуки, правнуки) - 30 осіб. Мама п. Юрія, якій вже 81рік, посильно допомагає дітям. Як і більшість українських родин, Журби теж брали участь у громадському житті, п. Юрій був членом СУМ.

Чи звертали ви увагу на те, що кількість електричних велосипедів та скутерів на дорогах з кожним днем збільшується?  Це, безперечно, свідчить про те, що люди переймаються проблемами довкілля, дбаючи про його майбутнє. Переконаний, що не виняток і ви, читачі нашого журналу, тому мені дуже приємно познайомити вас із бізнесменом українського походження, який надає нам можливість придбати, наприклад, електровелосипед і самим спробувати, як це приємно пересуватися екологічно. Знайомтеся, Юрій Журба - власник магазину  EPRIDER (Electric Powered Rider).

Пан Юрій розповідає, що ще з молодих років дуже любить їздити на велосипеді. Часто їздив на табір “Веселка”, а це 50 км - туди і стільки ж назад. З віком помітив, що сили вже не ті - затяжко вертатися. Отож захотів купити електричний велосипед (велосипед з електроприводом), але так і не знайшов, де можна його придбати. За порадою та підтримкою доньки п. Юрій відкрив власний магазин з продажу електровелосипедів та звільнився з роботи. Так любов до велосипедів та бажання змінити своє життя привела його в бізнес після понад 25-и років роботи на різні компанії в комп’ютерній сфері. Початок власної справи був непростим, чоловік навіть не підозрював, що очікує на нього попереду. Довелося займатися бухгалтерією, маркетингом, ремонтом тощо - тим, чого він ніколи не робив раніше. Ось тут і придався досвід, набутий упродовж попередніх років.

Першим випробуванням для бізнесу Журби була непопулярність тоді електровелосипеда в Канаді (перевагу надавали електромопедам), на відміну від Європи, де їх щороку продається сотні тисяч. Ось як пан Юрій вирішив проблему: “Після довгих пошуків я знайшов канадську
компанію, яка виробляє високоякісні скутери та велосипеди. Мені особисто дуже сподобалися люди та їхнє ставлення до якості товару, який вони виготовляють. З того часу, вже понад 6 років, я продаю їхню продукцію і є єдиним ділером компанії MOTORINO™ в GTA”.

Сьогодні бізнес Юрія Журби зростає й розширюється, а все завдяки тому, що представляє на ринку і пропонує для продажу високоякісну продукцію. Пан Юрій наголошує: “Якість - це наш “козир”. Ми співпрацюємо тільки з найякіснішими постачальниками та виробниками. І хоча ціна нашої продукції трішки вища за середньостатистичну, більшість покупців надає перевагу саме якості, а не ціні!” Окрім продажу, фірма пропонує клієнтам великий вибір послуг, постійно працює над їх розширенням та покращенням. Пан Журба розповідає: “Найперша складова нашого сервісу - ремонт електричних велосипедів, скутерів та навіть електричних калясок для старих людей. Популярною стала нині й інша послуга - зберігання скутерів у період, коли люди ними не користуються. Ми не просто їх складаємо, а й підтримуємо зарядку батареї. Одна з новинок, яку ми почали пропонувати нашим клієнтам, - рукавиці, шкарпети та шапки з підігрівом, які тримають тепло 7 годин. Продаємо цю продукцію по всій Канаді, адже нашими клієнтами є не просто любителі їзди на скутерах, а і, насамперед, будівельники, мисливці, лижники тощо, для яких такий одяг під одяг - річ незамінна”.


Юрій Журба уміє неймовірно гостро відчувати та акумулювати потреби сьогодення у сфері його діяльності, з яких народжуються, а потім успішно реалізуються нові, здавалося б, дуже прості - насправді оригінальні бізнес ідеї. Приміром, одна з останніх, якою пан Юрій хоче зацікавити ринок, - це сонячні батарейки різних розмірів: від маленької (для зарядки телефонів) і до великої, щоб могла б зарядити батарею скутера.

Займається пан Юрій і доброчинністю: ремонтує старі електричні каляски та віддає їх тим, хто не може дозволити собі купити нову, але кому вони дуже потрібні.

Пан Журба розуміє, що для його молодого бізнесу важливо отримати і підтримувати хорошу репутацію і що на це потрібен час. “Зараз ми багато працюємо над своєю репутацією, - каже він, - але я вірю, що пізніше репутація працюватиме на нас”. Для тих, хто займається чи має намір займатися власною справою, Юрій Журба може бути прикладом людини підприємницьким мисленням, у якої постійно народжуються нові думки-ідеї. І вони, ці ідеї (від того, чим привабити клієнта, і до бачення перспектив бізнесу) не вмирають, а розвиваються і втілюються в життя.

Щороку збільшується кількість людей, які хочуть придбати не бензиновий, а саме екотранспорт. Причина такої тенденції криється у тому, що, на відміну від бензинових скутерів, на електричному велосипеді або скутері можна їздити особам з 16 років без прав, страхівки та номерів, але обов’яково (!) в шоломі. Їздити велосипедом зручно, вигідно, практично, доступно, екологічно, тому малі й старі, чоловіки і жінки, худі та кремезні, студенти і викладачі,  часто люди, які живуть у центрі міста, чи ті, що доїзджають до GO stations (до речі, парковка безкоштовна), і т. д. вибирають саме його. Різні люди - різний попит.

ЗАСНОВАНА: 2009 рік

ВЛАСНИК: Юрій Журба

ПОСЛУГИ: продаж та обслуговування електровелосипедів та скутерів, інші екопродукти

АДРЕСА: 89 Portland Street, Toronto M8Y 1A9  www.eprider.com

No comments:

Post a Comment