Monday, March 2, 2015

Фінансовий Коментар - Ціна золота = байдужість світу до України


Ціна золота відображає байдужість світу щодо України

Ціна золота зазвичай підвищується в умовах глобальної нестабільности або війни. Українська драма розгортається вже протягом 12 місяців з тисячами вбитих і запеклими боями, в яких беруть участь дві великі регулярні армії. Інтенсивність цієї війни, можливо, перевершує все, що світ бачив з часів ірано-іракської війни. Багато спостерігачів і аналітиків стверджують, що війна між Україною і Росією є загрозою для глобальної і особливо європейської безпеки.

Незважаючи на це, ця війна не має майже ніякого впливу на ціну золота. За останні 12 місяців золото знизилося в ціні майже на 5% до приблизно $1,200 за унцію. Останній приклад: ринкові аналітики відзначили, що в середині лютого ціна на золото впала, а світові фондові ринки виросли, незважаючи на важкі бої навколо Дебальцевого, які порушили режим припинення вогню, погоджений у Мінську.

Очевидно, що Україна є регіональною економікою, яка, на жаль, не доросла до видатного міжнародного рівня навіть у своєму довоєнному стані (55 місце у світі за ВВП у 2013 році в порівнянні, скажімо, з 43-м місцем Греції). Крім того, західні санкції проти Росії також не мали будь-якого впливу на ціну золота через свій низький ефект на світову економіку.
Тим не менш, ігнорування ринками війни в центрі Європи нагадує спроби Заходу залишатися осторонь української війни в політичному і військовому відношенні. У той же час, якби Захід був більш рішучим у своїй допомозі Україні, війна, ймовірно, мала би кращі перспективи закінчитися швидше і з меншими втратами. Зрештою, у цьому випадку вплив на ціну золота був би таким самим.

Українська Кредитова Спілка Лимитед

No comments:

Post a Comment