Friday, November 24, 2017

Основний канадський індекс S&P/TSX цього року не показує видатних результатів

2017 рік завершується і отже прийшов час розпочати аналіз результатів діяльності фондових ринків. Головний канадський індекс акцій, S&P/TSX Composite Index, поки що цього року відстає від своїх показників з минулого року (ріст з початку цього року на 5 % і на 18% за 2016 рік) та цьогорічного показника основного американського індексу S&P 500 (ріст приблизно на 16%).
 


Енергетичний сектор, який складає 19% загальної ваги S&P/TSX Composite Index, був головним винуватцем цього уповільнення. S&P/TSX Capped Energy Index з початку року знизився приблизно на 14%, незважаючи на зростання цін на нафту на більш ніж 7% (WTI Crude).

Фінансовий сектор, найбільший сектор канадського фондового ринку (37% ваги у S&P/TSX Composite Index), останнім часом почувається дуже добре, а S&P/TSX Capped Financial Index з початку року виріс приблизно на 10%. Але цей результат не зміг значною мірою допомогти S&P/TSX Composite Index, оскільки деякі інші сектори ринку показали більш скромні результати.

Очікується, що у наступному році канадська економіка уповільнить своє зростання порівняно з цим роком. Це може спричинити більш повільне зростання основного канадського фондового індексу. Але в такому випадку не обов'язково усі сектори і акції покажуть гірші результати, оскільки інвестори більше фокусуються на корпоративних прибутках, ніж на загальному зростанні економіки. Насправді, зростання ВВП в 2017 році якраз може призвести до росту прибутків багатьох компаній у наступному році.

Українська Кредитова Спілка Лимитед

No comments:

Post a Comment