Monday, November 20, 2017

Землі не вистачає, незадоволений попит росте - прогноз росту цін на нерухомість у GTA

Незважаючи на нещодавнє уповільнення зростання цін на ринку нерухомості в GTA, більшість експертів прогнозують, що у майбутньому ріст ринку триватиме через сильні фундаментальні фактори, які штовхатимуть ціни вгору.

Зростання дефіциту землі для будівництва стало головним чинником росту цін на нерухомість. За даними Altus Group Ltd., які доповідає Bloomberg, за останні п'ять років вартість землі в деяких районах GTA зросла майже втричі. CIBC повідомляє, що після подорожчання навесні цього року на землю зараз приходиться більше 55% від ціни продажу нерухомості в GTA.

Наступна інформація може пояснити, чому земельний банк у GTA настільки обмежений: за даними Malone Given Parsons Ltd. (Bloomberg), згідно нового плану розвитку Онтаріо, житлове будівництво можна вести на 17 200 гектарах – це набагато менше, ніж наявна, знов таки за даними провінції, площа у 100 000 гектарів; в той час як реалізація Закону "Places to Grow Act", який унормовує використання землі і який був прийнятий у 2006 році, відстає від графіка на 10% (CIBC).

В плані попиту також складається напружена ситуація. Молоді канадці (віком від 20 до 34 років) зараз все більше живуть зі своїми батьками або друзями через, зокрема, підвищення цін на нерухомість. Частка молоді, яка живе з батьками, зросла з 33,3% у 2011 році до 34,7% у 2016 році, а частка тих, хто живе окремо або з друзями, зросла з 20,3% до 23,4%. Очікується, що ці люди в кінцевому підсумку створять сім'ї, і, за деякими оцінками, ця категорія може становити 9 000 домогосподарств по всій Канаді, з них 6 500 - у Торонто (CIBC). У цьому випадку дехто говорить про армію потенційних покупців, вплив якої не дасть цінам на нерухомість впасти значним чином. Українська Кредитова Спілка Лимитед

No comments:

Post a Comment