Tuesday, November 14, 2017

Канадські банківські акції відчувають внутрішні і американські тенденції

У перші 8 місяців 2017 року канадські банківські акції не показували сильних результатів. Але з моменту підняття відсоткової ставки, яке відбулось 6 вересня, та після публікації сильних фінансових результатів банків за третій квартал багато фінансових акцій побили свої історичні рекорди. За вересень та жовтень фінансовий індекс S&P/TSX Capped Financial Index виріс більш ніж на 10%. Серед лідерів росту були акції TD Bank та Royal Bank of Canada, які за цей період зросли на 13%-15%.



Одним із чинників, який підняв банківські акції, була запланована податкова реформа в США, оголошена на початку жовтня. Ця реформа включає зменшення податку на прибуток підприємств з 35% до 20%, що могло б залучити великі суми коштів з офшорних рахунків до банків США. Серед канадських банків, саме TD Bank може похвалитись найбільшою часткою активів, які працюють на американському ринку, у цього банку більше 1000 офісів у США.

Проте після того, як з'ясувалося, що канадський ВВП в серпні знизився на 0,1%, і стало зрозуміло, що Банк Канади навряд чи продовжить підвищувати відсоткову ставку найближчим часом, канадські банківські акції впали. З огляду на цю слабкість, деякі експерти ринку висловили припущення, що настав час фіксувати прибуток і продавати банківські акції.

У той же час, у різних канадських банків є різні за і проти в плані оцінки їхніх акцій внаслідок різного ступеню їх присутності на ринку США, різної структури капіталу, перспектив отримання дивідендів та інших факторів. Отже, радимо звертатися до інвестиційних фахівців під час прийняття рішень щодо купівлі чи продажу будь-яких акцій та інших інвестиційних інструментів.

Українська Кредитова Спілка Лимитед

No comments:

Post a Comment