Monday, November 6, 2017

Подальших підвищень відсоткової ставки у найближчому майбутньому не передбачається

Виглядає так, що канадська економіка закінчить цей рік щасливою, як Золотоволоска, яка знайшла миску з кашею, що була не надто гарячою і не надто холодною. Після стрибка на 4,5% у другому кварталі цього року, ВВП Канади був незмінним у липні та знизився на 0,1% у серпні. За 2017 рік в цілому, ВВП, швидше за все, зросте більш ніж на 3%, чого не було з 2011 року.


Банк Канади очікує, що в 2018 та 2019 роках зростання ВВП скоротиться до 2.1% та 1.5% відповідно. Якщо це станеться, створення робочих місць може також уповільнитись, у той час як за останні 12 місяців було створено 308 тис. робочих місць, а у жовтні - 35 300 робочих місць. Багато експертів вже говорять, що канадські роботодавці трохи поспішають зі створенням робочих місць з огляду на поточное сповільнення економічного росту. Ці фактори призведуть до того, що Банк Канади навряд чи збільшить відсоткову ставку в найближчому майбутньому.


Але це імовірно буде суперечити глобальній тенденції зниження фінансового стимулювання центральними банками, яке, за даними Financial Post, багато економістів очікує у середині чи наприкінці 2018 року. Глобальне скорочення фінансового стимулювання, ймовірно, знизить ціни на акції та облігації, чий ріст підтримувався високою ліквідністю вже майже впродовж десяти років. Якщо відсоткові ставки зростатимуть у всьому світі, Банк Канади також буде змушений розглянути підвищення ставки.

Українська Кредитова Спілка Лимитед

No comments:

Post a Comment