Tuesday, October 3, 2017

Ціни базових металів впали і потягнули за собою акції компаній



Мідь, нікель та цинк - головні базові метали Канади. Ціни на ці метали значно постраждали у 2011-2014 рр. З цієї групи металів - цинк єдиний, який зараз торгується вище своїх рівнів, які передували цьому спаду.
Ціни на метали зумовлені змінами як у попиті, так і у пропозиції. Попит на базові метали походить із різних галузей промисловості, які обслуговують усі галузі життя, і, отже, ці метали сильно залежать від ситуації у глобальній промисловості. Проте, як показав випадок цинку, ціни на метали часто критично залежать також від поведінки компаній, які ці метали виробляють. Після того, як в січні 2016 року ціна на цинк досягла свого 7-річного мінімуму, основні виробники цинку погодились обмежити випуск, і з того часу ціна на цей метал практично подвоїлась.

Ціни на мідь в цьому році зростали майже на 20%, що було пов'язано, зокрема, з відродженням економічного росту в Китаї. Проте вартість міді все більше залежить від факторів, які пов'язані з пропозицією. В даний час деякі експерти ринку вважають, що ціна міді досягла локального максимуму і буде знижуватись на очікуваннях посилення долара США завдяки можливому підвищенню відсоткової ставки в Америці до кінця цього року.
Нікель поки що показує найгірші результати із цих трьох металів. Ціна цього металу нещодавно впала через ті самі чинники, що вплинули на ціну міді. Деякі експерти очікують, що нікель знизиться ще на 5%-10%, перш ніж зможе відновитись.
 
Акції таких канадських виробників базових металів, як First Quantum Minerals (TSX: FM), Lundin Mining Corporation (TSX: LUN) та Hudbay Minerals (TSX: HBM) останнім часом знижувались слідом за цінами базових металів. Їх рух у найближчому майбутньому буде залежати від тенденцій цін на метали, а також від факторів, пов'язаних з конкретними компаніями.

Українська Кредитова Спілка Лимитед

No comments:

Post a Comment