Thursday, November 19, 2015

Кредитно-грошова політика вичерпала себе, нафта продовжує падати

На минулому тижні зявилися тривожні перспективи для канадійської економіки. Економіка падала в першому півріччі цього року - ВВП впав на 0,8% у першому кварталі і на 0,5% у другому кварталі, що можна вважати рецесією. Зниження тривало протягом п'яти місяців, перш, ніж у червні та липні економіка почала демонструвати ознаки помірного зростання і ВВП зріс на 0,4% і 0,3% відповідно. Але те, що Керол Уілкінс, старший віце-губернатор Центрального банку Канади, сказала минулої п'ятниці, стало холодним душем на голови тих, хто чекає швидкого відновлення канадійської економіки.

Керол Уілкінс не висловила багато оптимізму щодо останніх позитивних даних про зростання в Канаді, але сказала, що політика, яку Центральний банк Канади проводить в останні кілька років, не працює. Насправді, вона послалася на деякі європейські країни, які ввели негативні відсоткові ставки, у той час як нульові ставки раніше розглядалися межею грошово-кредитної політики. Пані Уілкінс сказала досить м'яко, оскільки цього вимагає її позиція, що ця нова політика швидше за все, не буде надто успішною: "Занадто рано говорити, наскільки ефективними будуть негативні ставки у створенні додаткового попиту." І замість того, порадила європейцям погратися з валютними курсами.

У той же час, Канада насправді робить те ж саме, що і багато європейських країн - Банк Канади знизив ключову ставку двічі цього року до 0,5% в даний час, ще також не дало великого результату. Гра з курсом долара також не приносить багато результатів. Канадський долар знизився з 86 центів США до 75 центів США протягом року, і це не принесло багато користі від експортних галузей для економіки в цілому. Ключова проблема, спад цін на енергоносії та цін на сировинні товари в цілому, переважує все інше. Оскільки ціни на нафту в даний час знов знаходяться на своїх довгострокових мінімумах, Банк Канади і новий уряд мають винаходити нові методи стимулювання економіки.

Українська Кредитова Спілка Лимитед

source of image: http://www.livetradingnews.com/crude-oil-prices-chinese-european-outlooks-92665.htm

No comments:

Post a Comment