Tuesday, November 4, 2014

Діяльність суспільної служби в Гамільтоні

Богдана Іванусів, краєва голова Суспільної Служби, Надя Дусанівська 
голова КУКу в Гамільтоні і Тамара Дудка, голова Гамільтонської
філії Суспільної Слижби

ГАМІЛЬТОНСЬКА ФІЛІЯ СУСПІЛЬНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНЦІВ КАНАДИ ПРОВЕЛА УСПІШНУ ЗБІРКУ ФОНДІВ ДЛЯ БАНКІВ ЇЖІ ТА БЛАГОДІЙНИХ КУХОНЬ В УКРАЇНІ

Гамільтонська філія Суспільної служби українців Канади успішно провела полуденок для збірки коштів на підтримку банків їжі та благодійних кухонь в Україні 6 жовтня 2014 р.

На заклик допомогти потребуючим землякам в Україні активно відгукнулися члени громадських і релігійних  осередків та представники українських інституцій Гамільтона і околиць, які зібралися в у місцевому Українському православному соборі ім. Святого Володимира.

Іван Микитишин, член дорадчої ради Гамільтонського відділу
Української Кредитової Спілки Лимитед і Юрій Несвіт, управитель
Гамільтонського відділу нашої кредитівку передають пожертви
в сумі $2,500 Тамарі Дудці, .
Так званий голодний полуденок розпочався з молитви та вшанування сучасних Героїв України, які поклали своє життя на жертівник України та й сьогодні захищають її Східні кордони від ворожої навали.

Ведучими цього заходу були голова Гамільтонської філії Суспільної служби українців Канади Тамара Дудка та член цієї служби Надя  Дусанівська.

Тамара Дудка, яка вже понад 20 років очолює цю громадську організацію, у своєму виступі відзначила, що організована збірка є особливою актуальною, адже з часу Євромайдану та особливо тепер, коли Схід України потерпає від терористів та російської агресії, потреба в допомозі потребуючим братам і сестрам в Україні дуже зросла. Вона наголосила, що Суспільна служба не може стояти осторонь цих подій і тому ще більше активізувала свою працю. Тільки цього року члени Гамільтонської філії Суспільної служби українців Канади зібрали понад $40,000, на які підтримали теплим одягом, взуттям і ліками Євромайдани в Україні та допомогли сім’ям і дітям-сиротам Героїв Небесної сотні, біженцям із Криму та Східних областей України, пораненим учасникам АТО і родинам загиблих від рук російських найманців та терористів.


Молодіжний танцювальний колектив “Дунай” з Сен-Кетринса
виступав підчас обіду
Прикладом надзвичайної жертовності Тамара Дудка назвала вчинок української бабусі з Полтавщини, Валентини Ведернікової, яка всі свої збереження "на чорний день"  віддала українським солдатам, а також повідомила про рішення Суспільної служби відшукати цю стареньку та підтримати її фінансово (на момент написання статті зв’язок вже було встановлено).

На завершення Тамара Дудка закликала всіх бути чуйними до потреб в Україні та своїми пожертвами підтримати банки їжі та благодійні кухні. У результаті акції у цей день було зібрано близько $10,000. Найбільший внесок у цю збірку зробила  Українська Кредитова Спілка Лимитед, відділення у Гамільтоні, своїм чеком на $2,500, який передав її менеджер Юрій Несвіт.

Зі словом вдячності Гамільтонській філії Суспільної служби українців Канади за її велику та віддану працю виступила Божена  Іванусів, голова Суспільної Служби Українців Канади.
Під час цього заходу учасники могли почастуватися смачним борщем і супом та кавою і солодким, що приготували члени Суспільної служби, а також оглянути запальний виступ молодіжного танцювального колективу “Дунай” з Сен-Кетринса та взяти участь у лотереї-розігравці.

На завершення Тамара Дудка відзначила, що із усіх збірок, які Суспільна служба регулярно проводить двічі на рік, нинішня стала найбільшою. Вона щиро подякувала всім жертводавцям та тим, хто допоміг здійснити цю важливу справу – Українському православному собору ім. святого Володимира на чолі з парохом о. Василем Макаренком, Церкві Святого Духа та Церкві святого Воскресіння в Гамільтоні, о. Михайлу Пограничному з Ґрімзбі та  юним танцюристам на чолі з Надею Клунь-Стадлер.

У цей же день Суспільна служба передала чек на $1,000 Світовому Конґресу Українців на його проект “Захист патріотів”  для закупівлі покращених індивідуальних аптечок воїнам АТО.
За 1979-2013 рр.  Гамільтонська філія Суспільної служби українців Канади надала гуманітарну допомогу українцям в Україні та за її межами більше ніж на $379,000, у тому числі й для підтримки банків їжі і благодійних кухонь, для інвалідів, хворих і малозабезпечених, для дітей-сиріт та дітей у сиротинцях і школах-інтернатах (стипендії, літні табори, одяг, шкільне приладдя), а також для колишніх політв’язнів.

Євгенія Петрова
Член Гамільтонської філії Суспільної служби українців Канади




No comments:

Post a Comment