Wednesday, March 7, 2018

Успішна конвенція PDAC (Торонто) привертає увагу до гірничої галузі, але деякі метали ніяк не можуть відновитись


Цьогорічна конвенція Prospectors & Developers Association of Canada (PDAC), яка відбулася на початку тижня в Торонто, показала вищу активність, ніж у попередні роки. Гірники були налаштовані оптимістичніше, оскільки витрати на дослідження покладів копалин у світі в минулому році зросли на 15%, а S&P Global Market Intelligence очікує їх ріст цього року на 20% (mining.com). Численні інвестори, які прибули на цю найбільшу у світі гірничу конвенцію, шукали гарні ідеї для вкладень на тлі покращення прогнозів світового економічного зростання, яке викликало інтерес до певних сегментів гірничого сектору.

Зокрема, плани Китаю з виробництва електромобілів допомогли підняти ціну літію більш ніж на 40% та майже втричі збільшити ціну кобальту з початку 2017 року.

Джерело: tradingeconomics.com

Базові метали зараз - один з провідних сегментів у гірничій галузі - за останні пару років ціни на мідь та цинк виросли на 50%-100%.

Bloomberg Industrial Metals Subindex
 Джерело: bloomberg.com

Гірники та інвестори також передбачають збільшення активності в інших сегментах. Наприклад, багато хто очікує, що золото кінець кінцем проб'є рівень у 1,400 доларів США за унцію, який був востаннє показаний ще в 2013 році. Це могло би призвести до посилення геологорозвідки та виробництва золота.


Інші метали, такі як уран, поки що демонструють більш слабкі результати. Ціна урану зараз близька до своїх 13-річних мінімумів, в той час як у останні місяці були розповсюджені очікування росту ціни цього металу завдяки скороченню його виробництва у світі.

Джерело: cameco.com

Індекс S&P/TSX Venture Composite Index, до якого входить багато гірничих компаній на ранніх етапах бізнесу, поки що не показує стільки ж ентузіазму, як остання конвенція PDAC, - з початку року індекс вже впав приблизно на 2%.

Джерело: tmxmoney.com


Але так звані junior miners показують справжню жагу до росту після багаторічного спаду, а дехто навіть бачить на горизонті новий багаторічний бум цін на метали.

Українська Кредитова Спілка Лимитед

No comments:

Post a Comment