Tuesday, March 13, 2018

Долар та акції зітхнули з полегшенням після того, як Трамп не наклав тарифи на Канаду



Канадські ринки позитивно відреагували на звістку про те, що Канада отримала тимчасове звільнення від тарифів на імпорт сталі та алюмінію до США, яка надійшла 8 березня. Канадський долар виріс з 77 центів США до 78 центів, а S&P/TSX Composite Index виріс майже на 1% протягом кількох днів після надходження тієї звістки.



 Source: tmxmoney.com

Зразу після оголошення про звільнення від тарифів канадські урядовці були обережно оптимістичними і говорили про те, що взаємовигідна торгівельна угода з Америкою цілком можлива. 

Проте, останніми днями долар так і не зміг вирости до рівня 80 американських центів, що було реальністю лише місяць тому, а зростання вартості канадських акцій було досить стриманим, що, принаймні частково, відображає тимчасову природу звільнення Канади від тарифів. Велике питання стосунків Канади та її найбільшого торгівельного партнера, США, Північноамериканська угода про вільну торгівлю (NAFTA), залишається нерозв’язаним.

Як показують останні кілька днів, будь-які проблеми або, навпаки, просування в переговорах по NAFTA, швидше за все, суттєво вплинуть на канадський валютний та фондовий ринки.

Українська Кредитова Спілка Лимитед

No comments:

Post a Comment