Wednesday, March 21, 2018

Канадські банківські акції майже не відреагували на райдужні квартальні звіти банків

Останній звітний сезон для шести найбільших канадських банків, коли вони звітували за квартал, що закінчився 31 січня, показав настільки гарні результати, що ЗМІ застосували до нього такі епітети, як "сяючий", "переможний" і "видатний". Квартальні чисті прибутки таких банків, як TD, BMO та RBC виросли в середньому приблизно на 10% порівняно з попереднім роком.

Однак ці результати в більшості випадків не призвели до росту акцій банків. Протягом періоду з початку квартальних звітів і по сьогодні S&P/TSX Capped Financial Index виріс незначно, а деякі банківські акції навіть впали.

S&P/TSX Capped Financial Index Джерело: web.tmxmoney.com

Банківські акції, схоже, стали жертвами нинішньої нестабільності на північноамериканських ринках акцій та загального падіння канадських акцій - S&P/TSX Composite Index на даний момент впав на 3% з початку року, тоді як S&P/TSX Capped Financial Index впав приблизно на 1%.

Втім, деякі експерти вважають, що канадські банківські акції будуть одним з перших, які почнуть рости, коли канадський ринок розвернеться вгору, завдяки гарному фінансовому становищу банків. Епоха низьких відсоткових ставок закінчилась, а більш високі ставки повинні підтримати прибутки банків, з яких ті платять дивіденди. А великі канадські банки є одними з основних платників дивідендів у Канаді.

Українська Кредитова Спілка Лимитед

No comments:

Post a Comment