Tuesday, June 13, 2017

Підняття пенсійного віку, борги та інші речі, які хвилюють старших людей у Канаді

Щороку різні інвестиційні фірми проводять дослідження на різні інвестиційні теми, і от, одне з недавніх досліджень принесло цікаві результати про канадців, які збираються, або вже вийшли на пенсію. Результати цього дослідження за 2017 рік можуть бути корисними для всіх з точки зору сімейного фінансового планування.
По-перше, виявляється, що велика частка нинішніх пенсіонерів (близько 45%) вийшли на пенсію достроково (у віці до 60 років). Близько 50% людей в цій категорії пішли на пенсію через зміни на роботі або з медичних причин. Проте, багато хто з них зробив це, тому що був фінансово готовим (близько 15%) або хотів займатись чимось іншим (близько 14%).
У той же час, ті, хто зараз лише готується до пенсії, в переважній більшості випадків планують вийти на пенсію у віці 65 років (близько 42%) і пізніше (21%). Це, ймовірно, є наслідком нинішнього обговорення підняття офіційного пенсійного віку до 67 років. Або ж це може свідчити про погіршення фінансового стану домогосподарств, а, можливо, про погіршення очікувань щодо майбутнього фінансового стану. У будь-якій з цих двох ситуаціій можна порекомендувати звернутися по професійну консультацію з фінансових питань.
Одним з основних факторів, що впливають на добробут пенсіонерів, є борги. Дослідження показало, що 28% канадських пенсіонерів продовжують сплачувати іпотечні кредити на пенсії. У доповіді наголошується, що іпотечні борги, вкупі з витратами, пов'язаними з обслуговуванням домоволодіння, можуть істотно вплинути на фінансовий стан пенсіонерів. Цей фактор набуває тим більшого значення в Канаді, що зростання заборгованості населення останнім часом прискорилось: загальні борги домогосподарств, в тому числі споживчі кредити, іпотечні і не іпотечні кредити, станом на кінець 2016 року перевищили $ 2,0 трлн, або 167% сімейних доходів за четвертий квартал. Українська Кредитова Спілка Лимитед

No comments:

Post a Comment