Tuesday, June 20, 2017

Зафіксуйте ставку своєї іпотеки

Після майже семи років без збільшення відсоткових ставок, Банк Канади, здається, нарешті готовий зробити такий крок. Старший заступник губернатора Банку Канади Керолін Уілкінс нещодавно виголосила "яструбину" промову, де вона використовала більш різкі, ніж зазвичай, слова про майбутнє підвищення ставки: "Оскільки ріст продовжується ... Правління Банку буде оцінювати, чи нинішнє значне монетарне стимулювання все ще потрібне".

Але що це означає для канадських домогосподарств, які потопають у боргах? Статистичне управління Канади нещодавно повідомило, що співвідношення боргів до особистх наявних доходів зменшилося з 167,2% у попередньому кварталі до 166,9% у цьому кварталі. Цей спад є досить незначним і не пом'якшує ситуацію з боргами.

Серйозність боргової проблеми стане ще більш яскравою, якщо врахувати той факт, що 66% цих боргів (або близько 1,3 трильйона дол.) складають іпотечні кредити. Після виступу Керолін Уілкінс канадські газети рясніли заголовками типу "Канадські ставки іпотечних кредитів можуть почати зростати у липні" та "Зафіксуйте ставку іпотеки, якщо не зможете витримати підвищення відсотків". На нинішньому етапі відсоткового циклу цю пораду можна вважати правильною.

Українська Кредитова Спілка Лимитед

No comments:

Post a Comment