Tuesday, July 5, 2016

Руслана та Петра ВЖЕСНЕВСЬКІ: нове житло на одному диханні

Руслана Вжесневська не потребує особливого представлення: вона вже досить давно на очах української громади Канади. Дуже добре знають її, ініціативну, активну, дієву та небайдужу, в Торонто. Саме тут в українській родині вона народилася. Шанаваними людьми в громаді були її батько Роман і мама Ірена. Прабабуся заснувала в Торонто багатьом відому пекарню Future Bakery, власником якої нині є брат п. Руслани Борис Вжесневський - член Парламенту Канади. Пані Руслана завжди з незмінною щирістю і вдячністю говорить про те, як незмірно багато дали для її духовноморального розвитку батьки, українська школа, церква. Почуття вдячності жінка вважає важливою людською рисою, тому плекала її в своїх дітях, а тепер передає онукові.

Здобувши освіту в університеті Торонто (Bachelor of Science, Faculty of Rehabilitation Medicine, Specialty, Occupational Therapy in Psychiatry), пані Руслана близько 10 років працювала в психіатричних шпиталях, займаючись реабілітаційною медициною, трудотерапією. Після випадку зі складним пацієнтом, що складав небезпеку і для її життя, і для майбутньої дитини, вона обирає безпечнішу професію агента з продажу нерухомості. Вибір саме цієї сфери діяльності був зумовлений ще й тим, що непростий процес купівлі-продажу будинків завжди цікавив п. Руслану і надзвичайно їй подобався, як і декорування інтер’єрів та антикваріат. 


Отож понад 20 років тому жінка розпочала любу серцю власну справу. Петра, старша з 4-х дочок Руслани Вжесневської, працює разом з матір’ю. Нерухомість, як і для мами, не була її першим професійним вибором. Вона вивчала політичні науки, але, коли побачила, як важко працюється матері після втрати вірного бізнес-партнера Наталі Танчак (10 років тому жінка пішла з життя через хворобу), запропонувала їй свою допомогу. Відтак Петра також стала агентом з продажу нерухомості. Тепер усю роботу щодо бізнесу вони ділять пополам. Петра вже не просто перший помічник пані Руслани - вона повноцінний бізнес-партнер, що вміло працює самостійно, виважено вирішує всі питання. Коли пані Вжесневська їде в Україну, а буває це часто, вона спокійно залишає справи на доньку. Поєднання мудрості і досвіду матері та молодості, амбітності і прагматизму дочки не тільки дає гарні результати загалом, а й обом приносить задоволення, робить їх ще ближчою одна одній. Їм допомагає донька і сестра Анка, яка вчиться на артдизайнера. “Я працюю важко, але ж, оскільки це мій бізнес, я сама собі “бос”. Ми з Петрою вже давно ставимо за мету продавати за 6 місяців стільки будинків, скільки інші продають за 8-10, адже нам потрібен час, щоб працювати волонтерами в проекті “Допоможіть нам допомогти дітям”.

Як на мене, гроші - то не все, обов’язково потрібно щось робити для душі. Важливо, знайшовши баланс між духовним і матеріальним, приносити благо іншим людям, у моєму випадку - допомагати тим в Україні, хто цього потребує”. (примітка автора: проект Help Us Help The Children (HUHTC) заснований Русланою Вжесневською понад 20 років тому, і, хоча тепер їй допомагають доньки, команда волонтерів, група добровільних помічників українського офісу дочірньої організації “Новепокоління”, вона особисто досить багато часу проводить в Україні, займаючись дітьми-сиротами, а також реабілітацією вдів і батьків, які втратили дітей на сході, та бійців, що прибувають на ротацію).

Отож бізнес у п. Руслани йде добре. Вона пояснює це, насамперед, тим, що з нею співпрацюють професіонали і порядні люди: адвокати, контрактори, хороша команда старанних жінок, яка надає будинку привабливого вигляду (staging). Анка і Петра разом з останніми можуть змінити дім до невпізнання. Пані Руслана наголошує: “Ми взяли за правило не казати клієнту, який хоче продати житло, що його хаті чогось бракує. Пропонуємо дати нам 2-3 дні, щоб зробити її презентабільнішою і вона краще продалась”. Віктор Ліщина - на думку п. Руслани, один з кращих юристів Торонто, завжди готовий компетентно відповісти на запитання і клієнтів, і власне її. Давня і злагоджена співпраця у п. Вжесневської з Українською кредитовою спілкою, яка завжди має хороші пропозиції клієнтам, що вперше купують житло. Задоволена жінка і професіоналізмом контрактора Данила Луціва – відповідального працівника та хорошого порадника. Зазвичай платний екстрасервіс staging команда п. Руслани робить безкоштовно.

Дехто помилково вважає, що Вжесневські беруться за продаж тільки дорогих будинків, але насправді вони багато допомагають клієнтам, які вперше купують житло і які, раз скориставшись послугами Руслани та Петри у цьому складному довготривалому і нудному процесі купівлі, стають потім їхніми постійними клієнтами. Серед них, до речі, на початках було чимало друзів засновниці цього ріелторського бізнесу, а тепер є друзі та знайомі Петри, яким вона щиро допомагає. “Не секрет, що купівля нерухомості - одна з найбільших інвестицій в житті багатьох, а так як людині притаманне бажання час від часу міняти житло, то ріелтору дуже важливо, як то кажуть, тримати клієнтів за руку, щоб вони, не боячись і довіряючи, щоразу зверталися за послугою саме до нього, - говорить пані Руслана. - Хоча добре працює “сарафанне радіо”, але ми обов’язково рекламуємось в інтернеті та в періодичних виданнях, зокрема українських”.

Крім бізнесу з купівлі-продажу нерухомості в Торонто, п. Руслана також є власницею готельного комплексу “Хатки Руслани” та ресторану “Донечки” в Україні (поблизу Ворохти).
Руслана Вжесневська вважає, що запорукою успіху її бізнесу є не тільки професіоналізм, працьовитість, наполегливість усієї команди, але, що найголовніше, вміння відчувати клієнта: уважно вислухати його, почути, зрозуміти і запропонувати саме те, що йому потрібно. Купівляпродаж помешкання – процес довготривалий, тому за час спілкування з клієнтом важливо налагодити з ним доброзичливі взаємини, стати частиною його родини, щоб краще дізнатися, чого очікують від нового житла і дорослі, і діти цієї сім’ї. Працюючи саме так, можна завойовувати довіру нових клієнтів і не втрачати старих. Вона чудово розуміє, що не просто надає людям якісні послуги, а, як чарівник, реалізує їхнє бажання жити в омріяному новому помешканні.

Пані Руслана переконана, що власний бізнес – справа для людей сміливих і рішучих,
працьовитих і впевнених у своїх силах. Не завжди все вдається відразу, але треба пробувати, бути наполегливим, ризикувати, вірити в ідею.

Медіа-група РАЗОМ


No comments:

Post a Comment