Wednesday, May 3, 2017

Чи обвалять проблеми Home Capital Group ціни на нерухомість у Онтаріо?



Після того, як Комісія з цінних паперів Онтаріо 19 квітня звинуватила Home Capital Group Inc. у тому, що та не розкрила «значні» події, пов’язані з її діяльністю у сфері іпотечного кредитування, і опублікувала «оманливу» інформацію, деякі експерти ринку нерухомості почали говорити, що цей випадок може спровокувати падіння ринку. Але інші експерти кажуть, що ця проблема є локальною, ніяких проблем зі здатністю позичальників обслуговувати свої іпотеки немає, і що канадська банківська та регулятивна системи сильні, як ніколи. Один експерт навіть звинуватив Комісію з цінних паперів у тому, що та перебільшила «незначні» проблеми Home Capital Group і підштовхнула цього альтернативного кредитора до прірви.
Незначні вони чи ні, але ці проблеми заставили Home Capital Group терміново позичити C$ 2 млрд під майже 23% річних для покриття панічного відтоку коштів вкладників. Знову ж таки, дехто говорить, що такий відсоток встановлений великими фінансовими інститутами з метою витиснути цього альтернативного кредитора з ринку.
Станом на середу фондовий ринок прийняв обережний підхід. І йдеться навіть не про акції Home Capital Group, які торгуються навколо своїх недавніх мінімумів, коло $7. Хоча деякі так звані розумні інвестори, як Taylor Asset Management, вже купують ці акції (згідно theglobeandmail.com). Йдеться про акції інших альтернативних кредиторів, таких як Equitable Group Inc., які відскочили на 25% від свого мінімуму, куди їх затягла Home Capital Group, але все ще досить далекі від своїх колишніх максимумів.
Акції альтернативних іпотечних кредиторів (Equitable Group (EQB), Home Capital Group (HCG), Street Capital Group (SCB))
 
Що б не творилося на фондовому ринку, ринок нерухомості Торонто у квітні залишався дуже сильним: індекс цін MLS виріс майже на 32% в річному вимірі. Але високі ціни починають цікавити все більше і більше продавців: у систему MLS у Торонто ввели на 34% більше нових об’єктів нерухомості у квітні цього року, ніж роком раніше. Чи здатне це пожвавішання продавців, в поєднанні з проблемами Home Capital Group, призвести до зниження цін на нерухомість найближчим часом?
Українська Кредитова Спілка Лимитед

No comments:

Post a Comment