Tuesday, May 23, 2017

Пенсіонери не витрачають достатньо і багатшають, а молодше покоління не заощаджує достатньо, його доходи стагнують



Бен Стіверман в своїй нещодавній статті на Bloomberg.com представив дивовижну картину того, як багато американських пенсіонерів витрачають все менше, продовжуюють заощаджувати гроші і стають дедалі багатшими, більш багатими, ніж будь-яке покоління літніх людей до того. В той же час молоде покоління не заощаджує достатньо, оскільки їхні доходи все більше відстають від доходів попередніх поколінь.

Оскільки багато американських пенсіонерів живуть занадто ощадливо, вони розмінюють свій 8-й десяток з більшими статками, ніж ті, що в них були 10 чи 20 років тому. Середній маєток тих, хто помер в період з 2010 по 2012 рік в США був на 130% вище, ніж у тих, хто помер в період з 2000 по 2002 рік.

Основною причиною цього є навіть не бажання залишити спадщину або турботи про майбутні медичні потреби, а швидше невиправданий страх, що гроші закінчаться занадто рано.
Можливо, найбільша проблема, яка випливає з цього, це те, що економіка не отримує такі необхідні їй кошти, що, в свою чергу, додає до проблем молодого покоління. У статті наводиться інформація Національного бюро економічних досліджень США, що типовий американський чоловік, який почав кар'єру в 1983 році, заробив протягом свого життя на 19% менше, ніж той, хто почав працювати у 1967 р. Це дослідження говорить, що застій середніх доходів у Америці, ймовірно, продовжиться.

Аналогічні висновки можна зробити і для Канади. Згідно даних Статистичного управління Канади, медіанний капітал сім'ї у період з 1999 по 2012 рік зріс найшвидше у віковій групі 65 років і старші, на 70%. У той же час, медіанний капітал у групі до 35 років стагнував і виріс менш ніж на 9% за ці 13 років. 


Для того, щоб виправити ситуацію, експерти говорять про необхідність навчання пенсіонерів витрачати більше і обирати інвестиційні продукти, які приносять дохід і не несуть занадто багато ризиків. Дохід, який вони приносять, нагадує виплати зарплати, в той час як більш низький ризик забезпечує душевний спокій. Gрикладами таких інвестиційних продуктів є ануїтети і облігації.

Українська Кредитова Спілка Лимитед

No comments:

Post a Comment