Tuesday, March 14, 2017

Питання на мільйон доларів про канадський ринок нерухомості


Ця інформація може прозвучати як втіха для тих, хто все ще сподівається купити будь-яку нерухомість в Торонто. Після того, як на іноземних покупців нерухомості в серпні 2016 року було накладено 15%-й податок, продажі окремих будинків в Ванкувері впали на 54%, а продажі приєднаних будинків впали на 40%. Тож не дивно, що Торонто Real Estate Board настійно рекомендує не вводити подібний податок в Торонто, що в даний час розглядається. Торонто Real Estate Board вважає, що тільки близько 5% від угод по нерухомості в GTA, в яких члени ТREB представляли покупців, відбулися за участі іноземного покупця (на основі опитування Ipsos, яке замовив TREB). На підставі ж фактичних даних з Ванкувера видно, що ця частка може бути значно вищою (у Ванкувері вона, ймовірно, раніше досягала 70%).
Але ті, хто виступає проти цього податку, можуть бути праві в тому розумінні, що він в будь-якому випадку не здешевить нерухомість Торонто , адже нерухомість у Ванкувері залишається дорогою: в лютому будинки в цьому місті були на 14% дорожчими, ніж роком раніше. Такий ріст навряд чи може потішити покупців житла у Ванкувері, хіба в порівнянні з ростом цін в Торонто, який минулого місяця склав майже 24% в порівнянні з лютим 2016 року.

Джерело: torontohomes-for-sale.com
На ринки нерухомості Ванкуверу і Торонто, ймовірно, будуть впливати два основних чинники. По-перше, стабільно низькі відсоткові ставки, які Банк Канади залишив на попередньому рівні два тижні тому, на тлі невизначеності з економічним зростанням. По-друге, продовження припливу багатих іноземців - торік до Канади прибуло 8 000 мільйонерів. Для порівняння, до Америки минулого року приїхало 10 000 мільйонерів, в той час як населення США майже в десять разів більше.
Як і коли можливі економічні проблеми в Азії і майбутнє підвищення відсоткових ставок в Канаді будуть впливати на канадський ринок нерухомості, залишається питанням на мільйон доларів.


Українська Кредитова Спілка Лимитед

No comments:

Post a Comment