Tuesday, December 6, 2016

Канадський ринок роботи ніяк не може вийти з кризи

Звіт Статистичного управління Канади про стан зайнятості, опублікований 2 грудня, викликав обговорення в медіа. Оскільки рівень безробіття, оскільки рівень безробіття, про який звітує канадська статистика, залишає більше запитань, ніж дає відповідей.
Рівень безробіття знизився з 7,3% на початку 2016 року до 7,0% в жовтні і 6,8% у листопаді. Але, схоже на те, що причин для святкування тут небагато. Перш за все, зростання числа робочих місць в економіці Канади на 10,700 в листопаді було великою мірою обумовлено зростанням кількості частково зайнятих на 19,400, в той час кількість повноденних позицій скоротилась на 8,700.








Крім того, рівень безробіття знижується зокрема через те, що стає все менше людей, які шукають роботу. Насправді, частка канадців, які працюють або активно шукають роботу, або так званий рівень участі у робочій силі (Labour Force Participation Rate), знизилася з 65,8% у жовтні до 65,6% у листопаді.







На перший погляд може здаватися, що рівень безробіття і рівень участі у робочій силі повинні рухатися в протилежних напрямках. Однак, починаючи з 2008 року відбувається зворотня тенденція – обидва рівні падаютьРівень участі в робочій силі досить стабільно знижується вже протягом восьми років від свого історичного максимуму (з 1976 року) у 67,7% в квітні 2008 року до 65,4% в липні цього року. Це означає, що ринок роботи в Канаді досі не оговтався від фінансової кризи 2008-09 років і в даний час ситуація ускладнюється нинішньою кризою в канадському секторі енергетики.
Українська Кредитова Спілка Лимитед

No comments:

Post a Comment