Wednesday, November 9, 2016

Вплив перемоги Трампа на ринки





















До виборів широкий спектр глобальних фінансових і інвестиційних ринків очікував перемоги Клінтон. У вівторок, 8 листопада, американські акції та акції на ринках, що розвиваються, в цілому зросли; валюти ринків, що розвиваються, такі як мексиканське песо, теж зросли, а ціни на нафту знизилися. Все це було викликано очікуваннями того, що статус-кво в американській політиці буде тривати - без різких підвищень відсоткової ставки, з продовженням поточної торгівельної політики і продовженням акценту на альтернативні джерела енергії.

Шокуюча перемога Дональда Трампа повинна була розвернути всі ці тенденції в протилежних напрямках. Очікується, що його відраза до поточної політики Федеральної Резервної Системи США і його великі інфраструктурні плани, які вважаються дорогими для федерального бюджету, будуть шкідливим для долара США. Його нападки на Уолл-стріт в ході виборчої кампанії розглядались маркет-мейкерами як загроза ринку. Мексиканський песо був особливо чутливий до успіхів Трампа під час цієї кампанії.

Деякі тенденції, які проявилися рано вранці в середу, підтвердили ці очікування: ф'ючерси Dow Jones Industrial Average впали більш ніж на 800 пунктів, а торгівля ф'ючерсами S&P 500 і Nasdaq була зупинена через падіння, коли вперше стало очевидним, що Трамп буде обраний президентом. Акції альтернативних енергетичних компаній торгувалися в перші години середи значно нижче, а обіцянка Трампа скасувати Obamacare понизила акції компаній медичного страхування і медичних закладів, у той час як акції фармацевтичних компаній зросли, що було повним розворотом тенденцій, які домінували до початку голосування.

Але як тільки торги в середу відкрилися, ефект обрання Трампа став значно меншим. Значення широких ринкових індексів на ранок середи в основному не змінилися, а нафта не відчула якогось позитивного імпульсу від перемоги Трампа. Мексиканський песо постраждав найбільше - він різко знизився з 18,3 песо за долар США до 20,7 за долар, але потім стабілізувався на рівні близько 20 песо за долар. Схоже, ринки вирішили поки що перечекати і подивитися, до яких економічних наслідків призведе президентство Дональда Трампа.

Українська Кредитова Спілка Лимитед

No comments:

Post a Comment