Thursday, September 3, 2015

Фінансовий Коментар - Корекція вже тут! Корекція вже тут!

freeimages.com/claire saville
Багато аналітиків чекали на корекцію на фондовому ринку США вже протягом довгого часу. Минуло майже чотири роки від останньої справжньої корекції американських акцій, яка пройшла у серпні-жовтні 2011 року. З 17 серпня по 25 серпня цього року індекс Dow Jones Industrial Average впав більш ніж на 10%, і станом на 1 вересня знизився приблизно на 10% с початку року, що вже можна назвати корекцією. 31 серпня і 1 вересня американські акції впали на 3.5%.
Незважаючи на це, фондові ринки США, можливо й досі знаходяться у висхідній фазі, а поточна волатильність, можливо, є лише тимчасовою паузою у рості. 26 і 27 серпня фондові ринки США росли - 26 серпня після коментарів членів ради директорів Федеральної резервної системи, які припустили, що через слабкість китайської економіки і падіння цін на нафту підвищення ставки у вересні може не відбутися. Ріст ринку тривав 27 серпня, вже через нові дані по економіці США, які показали, що зростання залишається стійким: ВВП виріс на 3.7% у другому кварталі 2015 року, значно випередивши очікування економістів. Зростання DJIA майже на 2% 2-го вересня відбулося після того, як компанія ADP сказала, що бізнес у США додав 190,000 робочих місць в серпні, в порівнянні з 177,000 в липні.
Нинішні проблеми американського фондового ринку безпосередньо пов'язані зі слабкості китайської економіки та ринків, а також з падінням цін на нафту. Деякі учасники ринку часто не зважають на ці фактори і стверджують, що ФРС має підняти відсоткові ставки у вересні - з посиланням на сильні економічні дані з США. Тим не менш, глобальні економічні умови також впливають на економіку Північної Америки.
Вибухове зростання Китаю у 1990-х-2000-х роках викликало зростання цін на сировинні товари, яке тривало до 2011 року. Якщо китайська економіка значно сповільниться, це може мати серйозні наслідки для економіки та ринків, занадто залежних від цін сировину, таких як Канада.


Українська Кредитова Спілка Лимитед

No comments:

Post a Comment