Wednesday, February 28, 2018

Канадський бюджет не вплинув на канадські акції, які продовжують падіння


Бюджет 2018 року, який уряд представив у вівторок, 27 лютого, практично не вплинув на канадський ринок акцій. Причиною цього стало те, що бюджет не містив в собі великих макроекономічних сюрпризів - чи то у сфері податків та міжнародної торгівлі, чи у прогнозі щодо відсоткових ставок. Бюджет також не приніс жодних змін щодо зареєстрованих інвестиційних рахунків, таких як TFSA або RRSP.

У вівторок значним фактором, який негативно вплинув на північноамериканський, включно з канадським, ринок акцій, були слова Голови американської Федеральної Резервної Системи, який заявив, що відчуває більший оптимізм щодо економіки та підтвердив плани щодо підвищення ставок.

Деякі експерти називають цьогорічний бюджет "наповнювачем", тобто документом, який мало що означає, оскільки уряд відклав більш значні економічні кроки до наступного, передвиборчого року, і досі не вирішив, що робити з ризиками щодо можливої відміни Північноамериканської угоди про вільну торгівлю (NAFTA) та зниження податків у США.

Незрозуміло також, що уряд буде робити, якщо економічне зростання сповільниться більше, ніж закладено у бюджеті, або якщо Канада вступить у рецесію, на тлі того, що економічне відновлення триває вже вісім років. Поточне економічне зростання допомагає уряду менше турбуватись з приводу дефіциту та боргів. Оскільки співвідношення боргу та ВВП в урядовому прогнозі падає, уряд готовий продовжувати запозичення.


Однак ринки вважають, що ці економічні ризики досить серйозні, і якщо ці ризики таки матеріалізуються, це ще більше натисне на канадські акції, які цього року ніяк не можуть зрости - основний канадський індекс, S&P/TSX Composite Index, з початку року впав більш ніж на 3%.


Українська Кредитова Спілка Лимитед

No comments:

Post a Comment