Monday, January 8, 2018

Хто виграв інвестиційні перегони 2017 року

Bloomberg підбив підсумки прибутковості різних активів в усьому світі за минулий рік. У список переможців увійшли біткойн та деякі інші крипто-валюти, які принесли тисячі відсотків прибутку; український індекс акцій, який виріс на 80% (найкращий результат серед усіх фондових ринків в 2017 р.); облігації Греції, які підскочили на 64%; і паладій, який подорожчав на 57%.


А тепер проаналізуємо результати провідних індексів акцій та сировинних товарів і металів за минулий рік – тут були продемонстровані більш помірковані результати. Серед основних північноамериканських індексів NASDAQ Composite був явним переможцем. У середині 2016 року цей індекс успішно пробив свої рівні, які були досягнуті під час доткомівської бульбашки ще у 2000-му році, і з того часу NASDAQ Composite виріс ще більше завдяки потужному розвитку технологічного сектора. Золото та нафта (WTI Crude) зросли відповідно на 13% та 12%.

Провідні канадські індекси минулого року відставали. S&P/TSX Venture Composite Index, який виріс на 12%, зміцнювався вже другий рік поспіль після свого дна, яке було пройдене на початку 2016 року. А от S&P/TSX Composite Index виріс на 6%, порівняно з ростом на 18% у 2016 році.

Українська Кредитова Спілка Лимитед

No comments:

Post a Comment