Tuesday, February 14, 2017

Канадські банки та їх акції почувають себе добре, принаймні поки що


Якщо робити висновки з поведінки їхніх акцій, канадські банки почувають себе дуже добре. Фінансовий індекс торонтської біржі S&P/TSX виріс на 9,5% з середини листопада 2016 р. Кілька акцій банків нещодавно побили свої історичні рекорди в очікуванні більш високих прибутків за перший фіскальний квартал, про які банки повинні відзвітувати на наступному тижні.
Газета Financial Post представила оцінки декількох аналітиків з Bay Street, які очікують, що провідні банки в середньому збільшать свої прибутки на 7%  порівняно з попереднім роком. Але таке сильне зростання акцій починає привертати увагу до показників оцінки акцій. Financial Post цитує аналітика Barclays Plc Джона Ейкена, який назвав поточний мультиплікатор Індексу канадських банків на рівні 13,8 річного прибутку занадто дорогим. 

Ейкен вважає, що ринок закладає в ціну банків більш оптимістичні прогнози, ніж ті, в які вірять аналітики, в плані підвищення відсоткових ставок. Оскільки відсоткові ставки можуть піднятися в США раніше, ніж в Канаді, це принесе користь канадським банкам з більшими операціями в Америці, таким як BMO, TD і Royal Bank of Canada.
Але справи американських банків на даний момент не такі вже й райдужні. Незалежна інвестиційна дослідницька фірма BCA Research нещодавно зазначила, що американські банки зараз ужорсточують стандарти кредитування за більшістю категорій кредитів, в той час як попит на комерційні, промислові, споживчі та іпотечні кредити згасає. Насправді, ріст комерційного та промислового кредитування в США зараз знижується. Чи ця перспектива зупинить зростання банківських акцій, чи зростання відсоткових ставок компенсує негативні чинники, стане зрозуміло в найближчому майбутньому.
Українська Кредитова Спілка Лимитед

No comments:

Post a Comment