Thursday, August 4, 2016

Керівництво з купівлі автомобіля


Svitlana Mazepa
Branch Manager Etobicoke Branch
Серед великих витрат в житті людини купівля авта займає друге місце після купівлі будинку. По-перше, ви повинні вирішити, який автомобіль ви б хотіли купити. Є багато факторів, які треба врахувати, наприклад, марка, модель, колір, витрата пального, надійність, вартість ремонту, але, найголовніше, це ціна. Про ціну треба подумати насамперед, це дозволить вам заощадити багато часу, оскільки ви зможете зосередитися на автомобілях, які вам по кишені.
 
Купівля нового авта
Коли ви купуєте нове авто, у вас може бути шанс на переговори про ціну. Через високі прибутки, ділери мають певний резерв для зниження ціни нових автомобілів. Якщо ви є гарним переговірником і можете провести цілий день у ділершипі, ви потенційно можете знизити ціну на 1-2 тисячі дол. (до 3 тисяч на авто за 30-40 тис).

 
Найкращий час для покупки нового авта - або зразу після виходу нової моделі на ринок (приблизно в жовтні), або в кінці року, коли більшість дилерів починають пропонувати знижки для торішніх моделей. Але знижку можна дістати не лише  в кінці року. В кінці дня, коли продавці хочуть повернутися додому і не хочуть сперечатися з вами за ціну, її також можна отримати. Або в кінці місяця чи кварталу, коли їм треба виконати план з продажів, аби заробити бонус, знижку також отримати легше, оскільки бонус цілком може бути більшим за знижку, яку вони вам дадуть.


Ще один спосіб отримати знижку, це подати заявку і отримати позику на купівлю авта від фінансової установи, перш ніж іти до автосалону. Це звучить нелогічно, особливо, враховуючи, що ділери іноді пропонують фінансувати купівлю під 0%. Отже, як може кредит під 4% або 5% від фінансової установи буде кращим? Порахуйте таким чином: якщо ви зможете дістати знижку у $1000 або $2000 від вартості автомобіля, при цьому діставши фінансування не через дилера, то ви таким чином зможете компенсувати різницю в процентних платежах і, можливо, навіть виграти.

Купівля вживаного авта
З іншого боку, ви можете купити майже нове авто, яке ще зберегло навіть запах нового, і заощадити 20-30% від ціни нового автомобіля, якщо купите авто, якому від 6 місяців до 1 року. Як правило, чим старший автомобіль, тим більше знижка, але моя рекомендація -  купувати вживані автомобілі, які мають гарантію виробника принаймні ще на 20000 км. Якщо ви купуєте автомобіль старший за 3-4 роки, ви, можливо, виявите, що поряд з величезною знижкою в ціні, ви дістали певні проблеми. Організуйте інспекцію у неупередженого механіка і переконайтеся, що ви не купуєте авто, яке купувати не слід.

Після того, як ви визначилися з ціною, визначтесь з маркою, моделлю  і характеристиками. Це все можна дослідити в Інтернеті на сайтах типу Autotrader, Kijiji та E-Bay. Наступним кроком є ​​відвідування дилершипу, щоби побачити різні варіанти. Відчуйте автомобіль під час ТЕСТ-ДРАЙВУ, і якщо ви закохаєтесь в нього, то вже будете вибирати саме з авт цієї марки. Будьте готові витратити якийсь час на пошуки кращої угоди. Якщо вам пощастить, це займе кілька днів, але це може також зайняти пару місяців, якщо ви хочете знайти кращу пропозицію.
На мій погляд, найкращий спосіб пошуку, це створити оповіщення на Autotrader.ca, і ви будете отримувати повідомлення електронною поштою, коли буде з’являтися автомобіль, який відповідає вашим критеріям. Майте на увазі, що не кожен автомобіль зареєстрований на Autotrader, так що було би корисно відвідувати інших ділерів.

Перевагою особистого пошуку автомобіля, очевидно, є можливість вибрати найнижчу ціну. Щойно ви побачите найменшу ціну на автомобіль, який вам підходить, пора діяти. Автомобілі можуть бути дешевшими з кількох причин: повернення з лізингу; обмін (trade in); різні сімейні ситуації; після реставрації.

Отже час зв'язатися з продавцем і спробувати поторгуватися. Оскільки ціна на старий автомобіль і так низька, продавець може не захотіти торгуватися. Він, ймовірно, скаже вам, що в нього є інші пропозиції. Швидше за все, це буде правдою, оскільки багато хто шукає гарну ціну, але нехай це не заставляє вас іти на погану угоду. Після того, як ви домовилися про ціну і вирішили купувати автомобіль, ви мусите внести депозит $100-300, аби зарезервувати авто.
Якщо ви купуєте через ділера, вони оформлять усі документи. Якщо ви купуєте в приватному порядку, вам потрібно підготуватися. Спочатку вам треба отримати від власника VIN номер, який потрібний, щоб отримати страховку, звіт від carproof (www.carproof.com) та інформаційний пакет вживаного автомобіля (www.ontario.ca/driving-and-roads/used-vehicle-information-package). Приблизно за $50 ви отримаєте інформацію про автомобіль, застави, обслуговування транспортного засобу, звіт про пошкодження, рахунок продажу, показання одометра і т.д.

Нарешті, все перевірено. Якщо автомобіль, який ви купуєте, ще має гарантію, вам не потрібний механік, щоб перевірити машину. Тепер настав час, щоб піти в банк і отримати драфт на суму, про яку ви домовилися. Ви не повинні платити податки на місці, якщо ви купуєте авто в приватному порядку.

Як тільки ви дістанете рахунок продажу, підписаний продавцем, необхідно отримати сертифікат безпеки від сертифікованого механіка. Вам не потрібний тест емісії, якщо автомобіль молодший за 3 роки. Останній крок - отримати право власності та номерний знак у місцевому відділенні Service Ontario (будьте готові заплатити 13% HST, плату за номерний знак і наклейки), страхування, і можете водити ваше авто.

Кредитові менеджери Української Кредитової Спілки Лимитед завжди із задоволенням розберуться у вашій ситуації, і допоможуть Вам з будь-якою з ваших фінансових потреб. Відвідайте наш сайт, щоб знайти найближчу до вас філію, а якщо ви живете в районі GTA, зателефонуйте мені, і я буду більш ніж щасливий допомогти вам.

Svitlana Mazepa
Branch Manager Etobicoke Branch
Ukrainian Credit Union Limited
225 The East Mall, Toronto, ON M9B 6J1
Tel:  416-233-1254 ext. 225

No comments:

Post a Comment