Wednesday, September 20, 2017

Серед аналітиків нема згоди щодо майбутнього канадського долара


Канадський долар останнім часом був досить нестабільним: з травня 2017 р. він подорожчав майже на 14% відносно долара США, і за останній місяць коливався в межах 1%-2%.


Щодо подальшого руху канадського долара у аналітиків немає згоди. Діапазон прогнозів до кінця 2018 року знаходиться між US$0.75 (Capital Economics) та US$0.87 (Scotiabank). Отож, одні аналітики вважають, що долар буде падати з поточної позначки близько 82 американських центів, а інші вважають, що він буде рости.
Ті, хто очікує, що канадський долар знеціниться, вважають, що канадська економіка не зможе продовжити ріст і що Банк Канади не буде більше підвищувати відсоткові ставки у осяжному майбутньому. А от прогноз Scotiabank щодо посилення канадського долара, навпаки, базується на думці, що канадська економіка вийшла на шлях росту і що Банк Канади буде змушений продовжувати підвищувати ставки.
Така широка різноманітність думок аналітиків демонструє, наскільки складно спрогнозувати обмінний курс валют. У історії інвестування є багато прикладів, як індивідуальні інвестори дуже сильно обпеклись, намагаючись спекулювати на курсах валют.
Українська Кредитова Спілка Лимитед

No comments:

Post a Comment