Monday, September 11, 2017

Ціна золота в найближчому майбутньому залежить від глобальної стабільності, в довгостроковій перспективі можливий ріст



Золото вважається "безпечним" активом і тому теоретично повинно рухатись в протилежному напрямку порівняно з такими ризикованими активами, як акції. У поточному році американські акції (представлені Dow Jones Industrial Index) та золото принесли досить високу дохідність, вище 10% (див. графік).

Останнім часом напруженість навколо Північної Кореї тримала під тиском акції і викликала невеликий зліт ціни на золото. Понеділок, 11 вересня, був досить характерним для руху цих активів: за відсутності поганих новин з Північної Кореї золото впало, а акції виросли. Ріст акцій також був підтриманий тим фактом, що ураган Ірма не завдав Флориді такої сильної шкоди, як очікувалося.
Ціна на золото (червона лінія) і Dow Jones Industrial Average у 2017 р.



Поточні прогнози щодо золота відрізняються. Carsten Menke, аналітик сировинних товарів приватного банку Julius Baer, не надає великого значення глобальним проблемам та вважає, що, враховуючи очікування сильного економічного зростання в Сполучених Штатах та перспективи підвищення відсоткових ставок, долар США, ймовірно, зросте, що призведе до зниження ціни на золото (cnbc.com).

Ринковий експерт Jim Rickards , навпаки, сподівається, що золото продовжуватиме зростати і в кінцевому підсумку може набагато вище поточної ціни у близько 1340 доларів за унцію (thestreet.com). "Я просто дивлюсь вперед, і для мене досить очевидно, що наближається війна", сказав він у інтерв’ю Kitco News.

Цілком імовірно, що найближче майбутнє покаже, хто з цих двох експертів має рацію.

Українська Кредитова Спілка Лимитед

No comments:

Post a Comment