Tuesday, September 5, 2017

Це економічне зростання – реальне, тому імовірність підвищення ставки на цьому тижні – висока

У поточного економічного зростання Канади, крім самої величини приросту (+4,5% у другому кварталі порівняно з аналогічним періодом 2016 року) є ще кілька позитивних факторів. Дуже позитивно, що зростання було широкомасштабним: згідно з повідомленням Financial Post, 14 з 20 промислових секторів Канади виросли у червні.
Але в цьому квартальному звіті виділяється одна галузь, інвестиції в житлове будівництво, яка впала на 4,7%. Коли ринок нерухомості Торонто бив усі рекорди цієї весни, були поширені побоювання, що неминуче зниження цін на нерухомість загрожуватиме цілій економіці. Дуже добре, що нинішнє падіння на найбільш гарячому ринку нерухомості Канади не нашкодило економіці, у той час як корекція цього ринку сама по собі – позитивне явище.
Бізнес-інвестиції, навпаки, продовжують зростати. Капітальні витрати підприємств Канади різко скоротилися в 2014-2016 роках, що відображало зниження інвестицій у нафтогазовому секторі. Але інвестиції зросли на 13,7% у першому кварталі 2017 року та продовжували сильно зростати у другому кварталі - на 7,1%.


Ці цифри свідчать про сильне органічне зростання економіки, отже, цілком можна готуватися до підвищення відсоткової ставки Банком Канади вже на цьому тижні.
Українська Кредитова Спілка Лимитед

No comments:

Post a Comment