Tuesday, May 9, 2017

Тривожні перспективи продовжують тиснути на канадський долар

Останні дні принесли кілька гарних економічних нових, які повинні були би підтримати канадський долар: ріст експорту на 3,8% до рекордних $ 47 мільярдів у березні, очікуване значне зростання ВВП в першому кварталі, і падіння рівня безробіття до 6,5% в квітні, найнижчого рівня з жовтня 2008 року. Але, незважаючи на такі позитивні новини, канадський долар продовжує торгуватись на низьких рівнях, втративши більш ніж 2% по відношенню до долара США в цьому році і увійшовши в лігу найбільших світових невдах, разом, переважно, з валютами третього світу.
  

Причиною цієї слабкості, по-перше, є те, що недавні успіхи в експорті вважаються тимчасовими, у той час як залишаються побоювання з приводу протекціоністської політики США. Таким чином, залишається скептицизм відносно довгострокових перспектив економічного зростання в Канаді.
Крім того, вважається, що економіка Канади зараз залежить не лише від нафти і газу, але вже і від ринку нерухомості. Financial Post повідомляє про оцінку RBC, що зниження цін на житло в Канаді на 10% призведе до зниження темпів зростання ВВП на цілий відсотковий пункт. Оскільки на основних ринках нерухомості, у Торонто і Ванкувері, швидше за все утворились цінові бульбашки, зміни на цих ринках внаслідок нової регулятивної політики або відпливу іноземного капіталу можуть значним чином вплинути на канадську економіку.
Проблема з Home Capital Group, про яку ми писали минулого тижня, також додає тиску на канадський долар. Ситуація з низькорейтинговими іпотеками нагадує іноземним інвесторам часи краху банківської системи США, що призводить до відтоку коштів з канадських ринків. ,

Українська Кредитова Спілка Лимитед

No comments:

Post a Comment