Wednesday, March 29, 2017

Що новий бюджет приніс для канадських інвесторів

На минулому тижні федеральний уряд представив новий річний бюджет, який начебто і не приніс великих новин, але деякі новації варті уваги.
Ви, можливо, вже чули про продовження декретної відпустки до 18 місяців, хоч і за нижчою ставкою страхування зайнятості на рівні 33%; ліквідацію податкового кредиту на користування громадським транспортом та введення HST/GST на послуги компаній типу UBER; і незначне збільшення акцизу на алкоголь і тютюнові вироби.
Інвестори були найбільш збентежені чутками, що уряд збільшить частку приросту капіталу, яка оподатковується, з 50% до 100%. Канадці зітхнули з полегшенням, коли взнали, що цього не станеться.
Але з'явилися тривожні зміни у так званому Canadian Exploration Expense, який дозволяє списувати витрати на розвідування покладів нафти, газу та інших копалин в тому році, в якому вони були понесені. Ці витрати тепер будуть списуватись по 30% на рік. Інвестори могли віднімати зі своїх доходів вартість так званих flow-through shares, випущених геологорозвідувальними компаніями на фінансування Canadian Exploration Expense. Але тепер, оскільки швидкість списування цих витрат буде значно нижчою, цей механізм фінансування буде менш популярним. 
Крім того, починаючи з 2019 року, витрати на розвиток більше не зможуть фінансуватися через flow-through shares. Ці заходи загрожують ще більше скоротити інвестиції в гірничо-розвідувальні роботи, які падають вже 5 років поспіль.
Витрати на дослідження і оцінку покладів мінеральних копалин у Канаді
Джерело: nrcan.gc.ca
Уркїнська Кредитова Спілка Лимитед

No comments:

Post a Comment