Tuesday, January 31, 2017

Золото на роздоріжжі


До президентських виборів в США перемога Дональда Трампа сприймалася як позитив для цін на золото, через очікуваний відтік капіталу в золото, яке вважається «безпечним активом», оскільки очікувалось, що плани Трампа з розвитку інфраструктури та високих військових витрат збільшать бюджетні дефіцити. Однак ці очікування змінилися на повністю протилежні, як тільки Дональд Трамп виграв вибори. Його президентство почали сприймати дуже сприятливо з точки зору очікуваного економічного зростання, а фондовий ринок США зріс на 10% до кінця січня - індекс Dow Jones Industrial Average поставив свій новий історичний рекорд 26 січня на рівні 20,100 пунктів.

А ціни на золото з дня виборів (8 листопада) і аж до Різдва, навпаки, впали на 13%. З тих пір золото зросло на 8% і піднялася вище рівня $1,200 за унцію. Це зростання відбулося одночасно з уповільненням зростання фондового ринку США, що мабуть означало, Трамп-ралі американських акцій поступово згасає. В останні дні ціна на золото росла, наприклад, після того, як Дональд Трамп призупинив імміграцію з мусульманських країн.





У довгостроковій перспективі, подальший ріст золота і чи виросте воно понад рівень $1,370 за унцію, який був максимальним в 2016 році, залежить від здоров'я американської і світової економіки. Якщо програма економічного стимулювання Дональда Трампа не виправдає сподівань, або якщо загостряться економічні проблеми в Китаї або Європі, золото цілком може показати значний ріст цього року.

Українська Кредитова Спілка Лимитед

No comments:

Post a Comment