Friday, November 11, 2016

Вплив перемоги Трампа на ринки – 2



Ми писали в середу, як фондовий ринок США, після початкового переляку і падіння після перемоги Дональда Трампа, врешті-решт протверезів. На закритті торгів у середу, 9 листопада, індекс Dow Jones Industrial Average виріс на 1,4%, а в четвер зростання досягло 1,2%. У той же час, індекс Nasdaq, після росту в середу, у четвер впав майже на 1%. На ринку продовжує домінувати оптимізм з приводу економічного зростання в Америці. Ці настрої перегукуються зі словами Уоррена Баффета, які він сказав в п'ятницю: "Фондовий ринок зросте ... і це було б із Клінтон, і це ... буде з Трампом."

Найбільший позитивний ефект від перемоги Трампа зараз спостерігається у інфраструктурному секторі, на тлі планів новообраного президента вкласти в інфраструктуру США в цілому до 1 трильйона протягом наступних кількох років. Такі інфраструктурны акції як Vulcan Materials Company (Символ: VMC) і Martin Marietta Materials, Inc. (Символ: MLM) виросли на 14%-16% в середу-четвер. Мідь, яка являється одним із найважливіших металів для будь-якого будівельного проекту, виросла майже на 12% за цей період.
 
Мексиканський песо залишається одним із активів, які програли найбільше від перемоги Трампа. Ця валюта різко впала з рівня 18,3 песо за долар США до виборів до більше ніж 21 песо за долар США в даний час. Погрози Трампа скасувати NAFTA стали каталізатором цього падіння.

















Українська Кредитова Спілка Лимитед

No comments:

Post a Comment