Friday, May 1, 2015

Новий федеральний бюджет є корисним для інвесторів!


Михайло Зінчук, MBA, CIM
Manager, Wealth Strategies Group

21 квітня 2015 р. Міністр фінансів Канади Джо Олівер представив в парламенті збалансований бюджет на 2015 рік, що включає в себе кілька податкових заходів, які повинні виявитися корисними для більшості інвесторів, у тому числі для літніх людей. Ми хотіли би підкреслити деякі з них у цій статті.


Підвищення річного ліміту TFSA

Для початку, річний ліміт на внески для фізичних осіб (резидентів Канади у віці 18 років і старше), які мають TFSA (Tax Free Savings Account) був підвищений з $5,500 до $10,000. Коли інвестиційний рахунок TFSA був вперше введений, федеральний уряд заявив, що він буде індексуватися з урахуванням інфляції, тому річний ліміт внесків був підвищений з $5,000 у 2009 році до $5,500 в 2013 році. Починаючи з 2015 року, річний ліміт внесків був встановлений на рівні $10,000, але без індексації на інфляцію. Отже, для людини, яка не ще не має рахунку TFSA, і була у віці 18 років або старше з 2009 року та відповідає іншим вимогам, загальний ліміт внесків на 2015 рік становить $41,500. Це дуже вигідно для індивідуальних інвесторів, оскільки це дозволяє захистити більше інвестиційних доходів від податку. Багато хто стверджує, що TFSA насправді цікавить лише багатих канадців. Однак, практика показує, що канадці з доходами до $80,000 на рік є групою, яка з найбільшою імовірністю робить максимально допустимі внески до TFSA щороку, навіть у більшій мірі, ніж ті, хто має більш високі доходи. Крім того, додатковий ліміт внесків може допомогти людям вирішити, чи вкладати у RRSP (Registered Retirement Savings Plan), чи використовувати TFSA як пріоритетний інвестиційний інструмент.

Мінімальна сума зняття з RRIF знижена
Канадці зараз живуть довше, і оскільки є всі ознаки, що відсоткові ставки будуть залишатися низькими ще якийсь час, багато пенсіонерів можуть пережити свої пенсійні заощадження. Бюджет включає в себе положення для вирішення цієї реальної проблеми. Коли людина досягає 71 року, її RRSP рахунок перетворюється на RRIF (Registered Retirement Income Fund) рахунок. З RRIF інвестор повинен вивести мінімальну суму з рахунку як дохід, починаючи з 7.38% від загальної вартості рахунку. Виведення коштів збільшується протягом часу, доходячи до 20%, коли інвестор досягає 94 років. Зростаючі обсяги виведення призначені обмежувати термін дії рахунку RRIF. З цієї ситуації виникають дві проблеми - 1) фізичні особи можуть пережити термін служби RRIF рахунку (на основі припущень 7% річного доходу, 1% інфляційної індексації та поточного графіку мінімального виведення); 2) поточні низькі відсоткові ставки не є дуже сприятливими в плані досягнення 7% річних прибутків, крім того з віком у людини змінюється ставлення до ризику і дохідності, отже є побоювання, що виплати не будуть здійснюватися або не будуть значущим у пізніші роки.

Отже, уряд знизив нормативи дохідності, що використовуються при розрахунку річного доходу на активи рахунків RRIF (з 7% до 5%), підвищив інфляційну індексацію (від 1% до 2%) і, таким чином, знизив стартову точку на графіку мінімальних знять з RRIF (з 7.8% до 5.28%), а відсоток зняття тепер збільшується більш повільно з часом. Ці поправки повинні дозволити людям знизити їх обов'язкове вилучення з рахунку RRIF. Це допоможе у двох напрямках - дозволить знімати кошти з RRIF більш повільно, продовжуючи термін служби рахунку RRIF, і пом'якшити потенційний удар від переходу у більш високий розряд оподаткування, який може виникнути в результаті більш високих вилучень з RRIF, особливо в поєднанні зі звичайним CPP (Canada Pension Plan), OAS (Old Age Security), GIS (Guaranteed Income Supplement) і приватними пенсійними виплатами. Крім того, це може допомогти зменшити вірогідність скорочення виплат GIS.

Інші заходи
Поряд з вищевказаними, бюджет започатковує кілька інших заходів, які будуть корисними для інвесторів, в тому числі: новий Home Accessibility Tax Credit (податкові пільги в розмірі 15% на $10,000 витрат на рік); розширення правила кваліфікації членів сім'ї для RDSP (Registered Disability Savings Plan) з 2016 по 2018 рр.; поліпшення в розрахунку Family Tax Cut; виключення приросту капіталу з оподаткування у випадку пожертви акцій приватних компаній або нерухомості на благодійність. Для отримання додаткової інформації радимо детально розглянути бюджет.

Державний бюджет Онтаріо
23 квітня уряд Онтаріо також представив бюджет 2015 року, який має дефіцит $8.5 млрд. і план збалансувати бюджет в 2017 році. Важливим моментом у тому бюджеті було те, що не було ніяких змін у шкалі доходів і ставках індивідуальних податків, а також у ставках корпоративних податків. Крім того, були введені заходи заборони використання деяких незаконних технологій уникнення оподаткування.

На закінчення, ми підкреслюємо, що люди тепер мають можливість скористатися зі збільшення лімітів TFSA, і мають бути в курсі, що мінімальні суми зняття коштів з RRIFs знижені. 


Михайло Зінчук, MBA, CIM

Investment Advisor, Credential Securities Inc.
Manager, Wealth Strategies Group
Ukrainian Credit Union
416-763-5575 x204
mzienchuk@ukrainiancu.com
Mutual funds and other securities are offered through Credential Securities Inc. Commissions, trailing commissions, management fees and expenses all may be associated with mutual fund investments. Please read the prospectus before investing. Unless otherwise stated, mutual funds and other securities are not insured nor guaranteed, their values change frequently, and past performance may not be repeated. The information contained in this article was obtained from sources believed to be reliable; however, we cannot guarantee that it is accurate or complete. This article is provided as a general source of information and should not be considered personal investment advice or solicitation to buy or sell any mutual funds and other securities. The views expressed are those of the author and not necessarily those of Credential Securities Inc.®.  Credential is a registered mark owned by Credential Financial Inc. and is used under licence. Credential Securities Inc. is a Member of the Canadian Investor Protection Fund.

No comments:

Post a Comment