Tuesday, December 19, 2017

Дорогоцінні метали в 2017 році: паладій виграє, золото - друге, срібло і платина відстають


Не всі дорогоцінні метали виявились вигідним вкладенням у 2017 році. Станом на 18 грудня срібло та платина закінчили рік практично на тих же рівнях, на яких вони були 12 місяців до того, тоді як золото принесло більше 10% прибутку, а паладій виріс на 50%.

Золото, паладій (зелена лінія), срібло (блакитна) та платина (червона) за останні 12 міс. (джерело: bloomberg.com)

У кінці листопада – на початку грудня золото, платина та срібло різко впали на очікуваннях подальшого підйому відсоткових ставок Федеральною резервною системою та, як наслідок, зміцненні долара США. 

Паладій, який зараз, вперше з першої половини 2001 року, коштує дорожче, ніж платина, зростає завдяки своєму застосуванню в автомобілебудуванні та постійному дефіциту постачання.
 
У наступному році золото буде залежати, зокрема, від того, чи майбутній ріст відсоткових ставок вже врахований у її ціні. Як відзначають експерти, поки що незрозуміло, як буде рухатись долар США у наступному році, а долар та золото, як правило, рухаються у зворотніх напрямках. Щось схоже можна сказати і стосовно акцій - якщо ралі ринку акцій припиниться, ціна золота може вирости. І, як завжди, ціна золота, ймовірно, буде залежати від подій на геополітичній арені.

Українська Кредитова Спілка Лимитед

No comments:

Post a Comment