Tuesday, April 4, 2017

Статистика канадського експорту псує економічний феєрверк


Після оптимістичного для канадської економіки січня, коли в річному вираженні ВВП виріс на 2,3%, а один економіст порівняв це зростання з феєрверком, торговельна статистика за лютий 2017 року була менш вражаючою. Торговий баланс Канади в листопаді-січні був в надлишку, але в лютому він показав дефіцит в розмірі $972 млн, а показник січня був переглянутий і скорочений удвічі до $421 млн.
Обсяги експорту в лютому впали на 2,5% порівняно з січнем, в той час як обсяги імпорту зросли на 0,3%. Зниження експорту відбулося в більшості галузей промисловості. Це викликає тим більше занепокоєння, враховуючи, що канадський долар залишається слабким порівняно до американського.
У той же час, експорт в лютому був на 4,4% вищим, ніж у лютому 2016 року, отже можна стверджувати, що Канаді вдалося подолати ефект низьких цін на нафту.
У майбутньому канадський експорт буде залишатися в центрі уваги. Американські імпортери поки що змогли через лобіювання відігнати основну загрозу для канадського експорту, податок на кордоні, який пропонується ввести в США. Але доля податку поки що не вирішена і загроза для канадських експортерів залишається. Міністр фінансів Канади Білл Морно сказав на заході в межах Всесвітнього економічного форуму, який пройшов в Нью-Йорку в понеділок, що запропонований у США прикордонний податок загрожує зробити обидві країни біднішими.

Українська Кредитова Спілка Лимитед

No comments:

Post a Comment