Wednesday, April 15, 2015

КРЕДИТНА ЛІНІЯ ПІД ЗАСТАВУ НЕРУХОМОСТІ (HELOC) – Світлана Мазепа

Світлана Мазепа
UCU Branch Manager, Etobicoke.
Українська Кредитова Спілка Лимитед пропонує своїм членам широкий вибір іпотечних кредитів. У цій статті я розповім про кредитну лінію під заставу нерухомості (Home Equity Line of Credit або HELOC).

Що є HELOC?
HELOC – це тип іпотеки, при якій власник нерухомості може отримати гроші залежно від вартості нерухомості, не маючи необхідності продавати її. Капітал власника – це різниця між ціною нерухомості, за яку її можна продати, та загальною сумою боргу, який зареєстрований на цю нерухомість. Нові федеральні правила позик встановлюють ‘кредитний ліміт’ (відсоток вартості нерухомості, який власник може позичити в грошах) на рівні 65% оцінкової вартості нерухомості. HELOC може поєднуватися зі звичайною іпотекою (mortgage) і складати у сумі до 80% оцінкової вартості нерухомості. Наприклад:
Ваша нерухомість зараз коштує $500,000 і невиплачена сума вашої звичайної іпотеки складає $300,000. HELOC, яку ви можете отримати, складає максимум $100,000. 


Оцінкова вартість нерухомості
$500,000
Максимум для HELOC та іпотеки разом, 
(80% від $500,000)

$400,000
Мінус баланс боргу по іпотеці
$300,000
Потенційний ліміт по HELOC
$100,000
По мірі виплати вами іпотеки, ваш потенційний кредитний ліміт зростатиме. Якщо іпотека повністю виплачена, максимальний HELOC буде втановлюватися як 65% від $500,000


$325,000

Процес затвердження HELOC, як правило, потребує оцінки нерухомості та перевірки вашого доходу. При визначенні вашого кредитного ліміту, будуть також розглянуті ваша кредитна історія та інші фінансові зобов'язання.


Характеристики та переваги
Оскільки нерухомість зазвичай є найбільшим активом, багато домовласників використовують HELOC для фінансування великих витрат, наприклад, на ремонт будинку, освіту, придбання автомобіля, відпустку або медичні послуги, а не для повсякденних витрат. 
HELOC є найкращим рішенням якщо:

  • ви хочете придбати власність, наприклад нерухомість, де будете мешкати на пенсії, використовуючи ваш дім як повну чи часткову заставу
  • ви маєте достатній маєток, однак ваші активи розподілені по багатьох типах інвестицій, що ускладнює швидку збірку коштів
  • ваш капітал, заключений у нерухомості, є достатнім для використання в якості застави для майбутніх кредитів без необхідності реєструвати іпотеку щоразу, коли потрібні нові кошти
  • ви хочете мати варіант позичених коштів, які будуть доступні за вашою вимогою, і які будуть дешевшими, особливо у порівнянні з кредитними картками та незабезпеченими кредитами


HELOC під’єднується до вашого особистого чекового рахунку і може бути активована через виписку чеку, зняття готівки або виплат коштів з рахунку через Interac, попередньо авторизований дебет, або через он-лайн та телефонний банкінг. Позичальники можуть використовувати ці гроші за потребою в межах кредитного ліміту, потім сплатити кредит і знову позичати. 
HELOC може також використовуватися як недорогий механізм захисту (overdraft protection) – якщо на вашому чековому рахунку недостатньо коштів, гроші автоматично переведяться з HELOC.

Відсотки по HELOC
HELOC допомагає домовласникам позичати гроші під низькі відсоткові ставки завдяки використання їх власності як застави. Відсоткова ставка HELOC є змінною і коливається слідом за ‘Прайм-рейт’. Оскільки баланс HELOC може змінюватися щодня залежно від використання та виплат, відсотки HELOC нараховуються на непогашений залишок. Відсотки або платежі не нараховуються, поки позичальники фактично не витрачають гроші. 
Українська Кредитова Спілка Лимитед пропонує своїм членам відсоткову ставку, яка починається з ‘Прайм-рейт’ (в даний час 3%). Така низька відсоткова ставка робить HELOC також гарним засобом для тих, хто хоче консолідувати інші борги – наприклад для погашення кредитних карток, ставка за якими може сягати 29.99%.

Сплата боргу
HELOC має гнучкі варіанти оплати. В Українській Кредитовій Спілці Лимитед погашення HELOC може складати 2% від суми, що використовується, або лише нараховані відсотки (interest only) на непогашений залишок, за вибором позичальника. Позичальники також можуть виплатити суму кредиту одноразово або здійснювати регулярні автоматичні платежі. Регулярні автоматичні платежі знімаються з особистого чекового рахунку. Платежі та запити можна здійснювати в будь-якому відділенні Української Кредитової Спілки Лимитед, а також через телефонний банкінг (U-Touch) або онлайн-банкінг.
Платежі HELOC мають вноситися раз на місяць, як правило, у перший день місяця. Проміжні платежі протягом місяця, які задовільняють вимогам наступного щомісячного платежу, відкладуть наступну дату платежу на один платіжний період.
Платежі для оплати тільки відсотків ідеально підходять у ситуаціях, коли кошти потрібні на короткостроковий період. Наприклад, позичальник може купувати нову нерухомість до продажу наявної нерухомості, або купувати нерухомість з інвестиційними цілями. При оплаті тільки відсотків, платежі по кредиту будуть зведені до мінімуму до моменту, поки гроші для погашення кредиту стануть доступними. Позичальники можуть потім погасити всі гроші, які позичили, одним остаточним платежем.
HELOC є відкритим кредитом і може бути повернута частково або повністю в будь-який момент, без штрафних санкцій. Це робить HELOC чудовим продуктом для позичальників, які мають можливість робити регулярні додаткові платежі або виплачувати кредит повністю.
HELOC як кредит реєструється на відповідну нерухомість і має бути сплачена в повному обсязі у разі продажу нерухомості.

Страхування кредитора
Домовласники можуть також розглянути HELOC як фінансове забезпечення у разі втрати роботи або фінансових труднощів. 
Українська Кредитова Спілка Лимитед пропонує страхування життя, непрацездатності, втрати працевлаштування та критичних захворювань кредиторів на суму боргу у випадку, якщо особисті проблеми ускладнять погашення кредиту. Страхування гарантує виплату платежів, якщо позичальник втратить здатність їх вносити.
HELOC не є кредитом для кожного, але вона може бути відмінним рішенням залежно від ваших особистих обставин. Якщо ви хотіли б обговорити, чи є HELOC правильним вибором для вас, будь ласка, зателефонуйте мені або зверніться до найближчого до вас відділу Української Кредитової Спілки Лимитед!

Світлана Мазепа,
Branch Manager, Etobicoke
Ukrainian Credit Union Limited
416-233-1254 x 225
smazepa@ukrainiancu.com

No comments:

Post a Comment