Thursday, June 8, 2017

Похмурі прогнози для канадської економіки після сильного квартального звіту


У першому кварталі 2017 року Канада показала дуже сильні економічні результати. ВВП країни виріс на 3,7% і в цьому канадська економіка випередила економіки всіх розвинених країн. Практично всі компоненти ВВП зросли, в тому числі споживання та бізнес-інвестиції.

Але квартальний звіт залишив декілька причин для занепокоєння з приводу економіки. Можна констатувати, що канадська економіка зараз в значній мірі залежить від, зокрема, двох нестабільних факторів: споживання домогосподарств та ринку житла. Ринок житла, чий торонтський сегмент зараз почав охолоджуватись, стає фактором ризику для Канади. Згідно інформації CBC, Франсес Дональд з Manulife Asset Management вважає, що ринок житла, швидше за все, створить проблеми для економіки в другій половині року, замість того, щоб підтримувати економічне зростання. У свою чергу, споживання домогосподарств великою мірою залежить від доходів домогосподарств, які останнім часом не показували великого росту.

А як щодо бізнес-інвестицій, цього важливого компоненту ВВП, який показує, що робиться у бізнес-секторі країни? Капітальні витрати канадських бізнесів у першому кварталі цього року зросли після двох років різкого зниження, яке відображало падіння інвестицій в нафтогазовій галузі. Це зниження інвестицій відбувалося на тлі відсутності росту канадського експорту протягом семи кварталів, незважаючи на стабільну слабкість канадського долара. Зростання капітальних витрат на 12,2% в першому кварталі це лише перша ознака покращення, особливо після різкого падіння в кінці 2016 року. Очевидно, відновлення впевненості у майбутньому канадської промисловості займе ще якийсь час.

 Українська Кредитова Спілка Лимитед

No comments:

Post a Comment